Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je lepší pro oko monitor nebo projektor

Od: adam20 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, uvědomuji si že ,,čuměním"do monitoru si kazím zrak takže jsem přemýšlel o tom, jestli by něbylo lepší pořídit si něco takového projektor který by mě zobrazil obraz na plátně (prostě místo monitoru). Je to lepší řešení nebo i tento projektor má své značné nevýhody, a člověk si na tom kazí zrak ještě více?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nevím co je lepší, ale monitor zrak nekazí, pouze unavuje oči.

Chce to správně nastavený jas v závislosti na okoloním osvětlení, velikost položek a vzálenost od monitoru, aby se únava minimalizovala. A samozřejmě nezapomínat mrkat a občas se rozhlídnout po místnosti a zaostřit někam jinam ;)

Ale osobně si myslím, že projektor bude horší, vzhledem k tomu že světelný tok má mnohem silnější než monitor.

hodnocení

1x

Prosím Tě, nevěř zase všemu, co napíšou v Blesku. Projektor je určen k naprosto jinému účelu, než pro práci u počítače. Navíc přístroj za necelé tři tisíce bude pěknej šunt. Když odhlédnu od toho, že po půl roce bude promítat jen mlhu, tak rozhodně rozlišením monitor nenahradí.

hellenv

nevite prosim jak na projektoru zapnout velikost na ovladaci neco jsem omylem zmackla a mam ho v malem...

figurek*
hodnocení

0x

to je přece už dost dlouho úplně jedno. Obraz na normálním LCD monitoru nebliká.

qt
hodnocení

0x

Novodobé LCD monitory oči neničí, akorát je to unavuje, takže si myslím, že řešení s nějakým projektorem je zbytečné. Navíc na něj se musí člověk dívat z větší dálky, což je třeba pro mě osobně víc namáhavé než monitor.

2kedar*
hodnocení

0x

Zajdi si radši se psiskem do lesa na procházku a určitě svému zdraví prospěješ více, než seděním u kompu. :) R

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]