Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MS 2003 neotevře soubory xlsm

Od: milana* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

officy které mám z roku 2003 neotevírají soubory s novějšími příponami jako např. xlsm, musím si pořídit novější officy pro otevírání těchto souborů? Nejde to nějak obejít? Zkoušel jsem converter, ale nefunguje to, neotevírá xlsm.

Děkuji Milan

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pokud chcete modernizovat kancelářský balík, zkuste LibreOffice

hodnocení

1x

Zdarma je taky open office

milana*
hodnocení

Apache open office jsem stáhnul, je v souboru DMG a nejde s ním nic dělat, neotevřu ho.

figurek*
hodnocení

1x

hlavní problém je v tom, že se změnil samotný Excel. Takže možná se nějakou utilitkou xlsm na xls povede zkonvertovat, ale divil bych se kdyby vám všechno fungovalo. Spíš vám radím vzít vaše xlsm soubory a na nějakém novém Excelu je uložit jako xls. Takto se dají přenést nové soubory na starý Office.

hodnocení

0x

Zdravím, tohle potřebujete, potom vám budou soubory z novějších Office fungovat i na staších.

stahuj.centrum.cz/...

junkers*
hodnocení

0x

xlsm se musí otevřít v MSO 2007 nebo 10 a uložit jako "sešit Excelu 97 - 2003" . Bude to plkat něco o ztrátě kompatibility, ale na vzorce by to nemělo mít vliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]