Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás všechny,
Mám Ipod určitě většina zvás vý co to je... Ale právě ono to chytá signál a díky tomu signálu jsi tam můžu stahovat věci jít na internet a podobně. Nejlepší je mít Wi fi to jse nemusí nic nastavovat ale jen se dostanete k signálu a v ipodu si vyberete k jakému signálu jse chcete připojit. Ale já mám router a vím jistě že jse dá i k routeru připojit, ale nevím jak to nastavit v PC a aby to šlo...
Jedne profesiónálk když tu byl tak něco říkal o zrušení zabezpečení nebo tak něco, ale nestihl to udělat.
Tak bych vás chtěl poprosit jestly někdo neví jak to nastavyt.. diky moc je to pro mě velmi důležité
Od koho máš internet? Např. O2 dává k tomuto nastaveni presny navod. Když sem připojoval takto noťas musel sem zadat do nastaveni jakesi číslo které jsem podle návodu našel v notebooku takže to bude možná podobné!
jj mám to od O2 a na routeru je napsáno "ZyXEL P-600 series"... NO, akorát že já vůbec nevím kde ten návod sehnat.. nemohl by jsi mi pomoct?
To je sice pěkný,ale je to router s wifi nebo bez (má anténku?)
Návod jsi dostal s routerem, dokonce je tuším na tom cd které jsi taky dostal. A jinak u toho s wifi se zabezpečení nastavuje:
připojíš se na router- bude asi v prohlížeči adresa http://10.0.0.138 přejdeš na záložku network, dále wireless lan a tam už uvidíš vpravo security což je to zabezpečení, případně MAC filter pokud je tam nastaveno
Jo má anténku... Je to vlastně to O2 Trio (televize, telefon, internet) a žádný CD k tomu nebylo.. Ale to cos mi napsal sice to moc nechápu ale skusm to nějak uvařit
No takže,
Šel jsem na tu adresu a bylo potřeba heslo, ale to už tam bylo napsaný takj sem vešel ..
Normálně je tam ukázán můj Internet, ale nic .. žádná záložka network tam není koukej: img135.imageshack.us/...
cd jsi dostat musel. heslo je tuším admin-myslim ze je napsano i zespoda routeru. Kdyz nezadas heslo tak vidis jen status
Jo děkuju dal jsem network ... a dostal jsem se až k security.. a nastavyl jsem no "no security".. je to tedy zprávně?.. děkuju za všechno
No pro tebe to teď správné je,ale až se někdo dostane do dosahu tvé sítě tak se na ni pěkně jednoduše připojí. Teď otestuj aby to chodilo a pak si pohraj se zabezpečením. Možná máš zapnutý ten MAC filter a proto to nejde (musel bys dopsat MAC adresu přístroje)
nenastavuj no security, je tam nekde securiti wireles (neak tak mysilm) a tam zadas cislo sve karty. Pokud mas modem od o2 (a ma tu antenku) tak si k tomu dostal takovej rozkladaci papir kde presne popisujou krok po kroku jak nastavit tuto sit a nikdo jiny se kni nepripoji!
Jaky číslo karty? Myslíš MAC adresu asi. A on zrovna teď řeší připojení a když ti nejde něco připojit tak pro testování vypneš zabezpečení a pak ho přidáváš aby jsi zjistilze třeba karta nezvládá hide ssid, nebo umí jen wep šifrování atd
NUTTe prosím neplaš,bez zabezpečení to snad nenechá, řikal jsem mu to i já,ale popravdě je to dotyčného věc,osobně mam nezabezpečené sítě docela rád
No vůbec teda nerozumí o čem se tu vy dva bavíte :D, ale budu dělat jakože jo... no momentálně to je bez zabezpečení... ale vážně ono to vlastně dolšo v krabyci i s Setboxem (satelitní televize) a žádně CD tam nebylo to bych věděl a ani žádná kdyrtička nic.. vše co jsem k tomu měl jsem si tam všehcno na jedno místo a to je jen návod jak připojit SetBoxm k telvizy a to jsem celý pročetl a o netu tam nebyla ani jedna zmíňka... no nerad bych to teda nechal bez zabezpečení, ale nevím zatím jak to dát se zabezpečením a přitom se moc připojovat... (hele nejde zabezpečení zapnout a nastavyt tam heslo?.. a po napsaní se k mé síťi připojím.. to by mělo jít ne?)
1) pokud ipod umí WPA tak zadej zabezpečení WPA- je to defakto heslo- přesněji heslo na šifrování sítě
2) pokud chceš mít jooo předhled tak je tam i MAC filtr a ten pak pustí jen to zařízení jehož MAC adresa je uvedena (je to tuším hned 2. záložka v zabezpečení wifi)
3) pokud je tam položka HIDE (skrýt) SSID tak tu odškrtni, požná dělá problém- skrývá název sítě
4) když tohle nastavíš tak při pokusu o připojení k síti se tě to zeptá na heslo k šifrování
No tak už jsem si myslel, že to mám a najednou nic... potom to zkontroluju a zdá se mi to nějaké divné.. např.. nevím jistě jestly to tam mám zprávně nastavený: img223.imageshack.us/... A ještě jsem si všiml najel sem na druhou podzáložku v záložce Network a bylo tam nějaké heslo a také nějaké nastavení, řeknetemi prosím k čemu to je.. ( img215.imageshack.us/... ) Děkuju za všechno... PS: No nevím jestly má Ipod WPA, ale jako můžu stím na net, můžu stím aji na youtube no skoro jak na PC
Prosimtě jak to máš nastavené? Takhle ne. Zadej tam WPA-PSK nebo raději WPA2-PSK a pre-shared key zadáš heslo a je to. To HIDE SSID může být problém-skrývá název sítě a občas to některá zařízení nemaj rády
Druhý obrázek? To je prosím nastavení WAN- čili strana poskytovatele internetu, pokud si tam něco prenastavíš tak ti nepujde internet
JJ dik teda moc...jo a v tom druhém obrázku sem nic nezměnil diky teda moc.. vyzkouším to, seš perfektní a ochotný poradce
Zkus a pokud to zvládne ipod tak to bude OK (seřadim ti zabezpečení od nejlepšího: WPA2-PSK, WPA-PSK, WEP a v tomhle pořadí taky zkus při kterém ti pujde připojit ipod)
Jéé děkuji. Ochota vždy záleží na tom jaký je tazatel
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.