Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidělení písmena k systémovému disku

Od: pejo® odpovědí: 5 změna:

Mám SSD disk na zkoušku. Vytahal jsem SATA ze stávajících 3,5" hadrů WD s motorkem. Nainstaloval jsem XP na SSD a dostal písmeno I místo C. Posílám screen. Proč tomu tak je? Nestalo se mi to poprvé. Zatím jsem to řešil tak, že jsem vytahal kablíky z DVD romek, čtečky karet a disketovky. Pokud to udělám, dostane harddisk písmeno C. Jde to i jinak? SSD je fakt rychlejší. Instalace OS trvala chvíli. Start z něj je taky rychlejší. Děkuji Vám za poskytnuté rady.

Přidělení písmena k systémovému disku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

pismeno jednotky zmenite v Computer managementu, do Run.. dejte spustit/hledat diskmgmt.msc a zmente jednotku

Přidělení písmena k systémovému disku #2
hodnocení

Tam to písmeno nejde změnit. To jde jenom u nesystémových disků. Screen přikládám. U Windowsu jde třeba o registry. Tam nebude C, ale I a tím pádem, by většina aplikací nešla. Cesta by byla jiná.

Přidělení písmena k systémovému disku #3

pc*
hodnocení

0x

Můj dohad je, že Cečko byl virtuální disk z kterého proběhla instalace (RAM), potom je tam hafo vyměnitelných disků /flešek) a DVD mechanik které zabraly další písmena (viz obrázek) a potom zbylo písmeno na SSD, v tomto případě písmeno I.

ad1, docela by mě zajímalo co je to za ssd a jak je připojený v BIOSU, protože ne všechny podporujou XP (ale zase to není můj šálek kávy)

ad2, XP se na SSD neinstalují, ale kopírují obrazy disku / klonuje se (nakonec jsi možná jsi neinstaloval, ale pouze kopíroval XP, nevím)

ad3, docela by mě zajímalo jak jsi provedl zarovnání SSD disku

hodnocení

SSD je KINGSTON. OS jsem instaloval z originálního CD. Zobrazujou se karty, ale nic v nich není. Flashku tam mám jen jednu a to KINGSTON USB. Čtečku karet mám interní. Je v PC pevně zabudována. Nic jsem neklonoval.

benn
hodnocení

0x

Disk se volí před instalací systému. Zvolí se vlastní instalace (ne upgrade) potom disk (řídíme se velikostí disku), provede se formát (stačí rychlý) a následuje instalace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]