Nejste přihlášen/a.
Mám SSD disk na zkoušku. Vytahal jsem SATA ze stávajících 3,5" hadrů WD s motorkem. Nainstaloval jsem XP na SSD a dostal písmeno I místo C. Posílám screen. Proč tomu tak je? Nestalo se mi to poprvé. Zatím jsem to řešil tak, že jsem vytahal kablíky z DVD romek, čtečky karet a disketovky. Pokud to udělám, dostane harddisk písmeno C. Jde to i jinak? SSD je fakt rychlejší. Instalace OS trvala chvíli. Start z něj je taky rychlejší. Děkuji Vám za poskytnuté rady.
pismeno jednotky zmenite v Computer managementu, do Run.. dejte spustit/hledat diskmgmt.msc a zmente jednotku
Můj dohad je, že Cečko byl virtuální disk z kterého proběhla instalace (RAM), potom je tam hafo vyměnitelných disků /flešek) a DVD mechanik které zabraly další písmena (viz obrázek) a potom zbylo písmeno na SSD, v tomto případě písmeno I.
ad1, docela by mě zajímalo co je to za ssd a jak je připojený v BIOSU, protože ne všechny podporujou XP (ale zase to není můj šálek kávy)
ad2, XP se na SSD neinstalují, ale kopírují obrazy disku / klonuje se (nakonec jsi možná jsi neinstaloval, ale pouze kopíroval XP, nevím)
ad3, docela by mě zajímalo jak jsi provedl zarovnání SSD disku
SSD je KINGSTON. OS jsem instaloval z originálního CD. Zobrazujou se karty, ale nic v nich není. Flashku tam mám jen jednu a to KINGSTON USB. Čtečku karet mám interní. Je v PC pevně zabudována. Nic jsem neklonoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.