Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paměť RAM (seká se hra)

Od: ondrejkw* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, před třemi dny, jsem si kupoval 8GB Ram Fury HyperX a druhou v na základní desce mám 4GB Ram ale není Fury ale Blu. Celkem mám 12GB Ram ale když spustím hru Resident Evil Revelations 2 tak se to docela často seká, když dávám interakci, nebo když se ohlížím, či procházím místnostma. (DDR3)

Má na to nějaký vliv paměť Ram, že ta Blu je starší? Procesorem to být nemůže, ten mám 4jádro a grafikou taky ne.

doplněno 15.06.15 14:46:

Ještě bych chtěl dodat, že hru mám legálně zakoupenou přes Steam. Vím, že nelegální hry mají svoje problémy.

doplněno 15.06.15 14:57:

Při hraní, když se to sekne, tak se ihned podívám na správce úloh, tam vždy jedno z těch jáder vyletí na vteřinku na 100% a pak spadne na 80% a drží se na 80ti. Ještě jsem slyšel, že Steam začal nějak blbnout nedávno.

Ještě mě napadá, že by to mohlo být tím, že mám obyčejný chladič Intel Cooler Master a nemám teplovodivou pastu. Možná to blbě chladí.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x

muze to byt spoustou moznosti. Kdyz spusti hru jenom na 4 Gm (Blu) nebo na 8Gb (furz), tak se taky seka? Podle em to ramkou nebude, spise swapovamin na disk. Nebo blbe nastavenyma detailama.

hodnocení

0x

Informace o čtyřjádru není vypovídající... já měl čtyřjádro v PC už před 6 lety... a to nebyl žádný highend procesor.

Dodejte informace o základní desce, procesoru a grafice (konkrétní typy) aby se dalo lépe odhalit případný problém.

Různé typy paměti teoreticky nevadí... ale zase záleží na tom, jakou mají frekvenci, jestli jedou v singlu, nebo v duálu, atd.

ondrejkw*
hodnocení

Systém: Windows 7 Ultimate (64bit)
Procesor: Intel Core i5 4460 / 3.20GHz
Základní deska: ASUS / H81M-K / DDR3
Operační pamět: 12GB DDR3 HyperX Fury, Blue
Pevný disk: WD Caviar Green 1000GB
Grafika: AMD Radeon HD7770 series 1GB

Zmínil jsem se o procesoru z toho důvodu, že na dvoujádrovým procesoru se v Battlefieldu 4 se vyskytují seky a tohle je skoro to samé, jako bych hrál na dvoujádrovém. Napadlo mě, že by to mohlo být pevným diskem, který mi ve Windowsu někdy pomalu načítá data, ale jestli to může být ve hře... možná ano.

Asi bych to hádal na kombinaci grafiky a toho disku. I ta pamět se může podepsat... je lépe koupit stejný typ i velikost.

Paměti jsou na stejné frekvenci?

ondrejkw*
hodnocení

8GB má 1866Mhz a 4GB má 1600Mhz. Moc se v té frekvenci nevyznám

Jak píše kolega Sunset... zkuste vyhodit tu 4GB co to udělá...

olinlito

Jak píšou chlapi - vyhoď tu 4 Giga RAMku-Snižuje frekvenci tý 8Gigovce (respektive ji ta 8G dorovnává se 4G) a přelož ji do slotu, co byla ta 4 Gigovka-pokud to sestavoval profík...Jinak jsou www.asus podpora (support), tam najdeš doporučení slotu do kterého se vkládá pouze jedna nebo více ramek. Jo ještě bych zkusil update DRIVERů či update Windowsů

doplněno 15.06.15 18:47:

DOPLŇUJI: Vyčisti počítač /registry, dočasné soubory, historii atd. např. CCleanerem -Základní verze zdarma pro běžnou údržbu a v češtině stahuj.centrum.cz/... . Zbytečnosti v PC zatěžujou výkonnost.

sunset*

Skoro určitě se jedná o různé frekvence obou pamětí a/nebo jejich nekompatibilitu. Zkus 4 giga vyhodit a sekání by se nemělo projevit.

tomas11*
hodnocení

0x

OPIS:
Resident Evil: Revelations 2 je ďalším dielom zo série Resident Evil, ktorý sa viac zameriava na hororovú stránku, než na akciu ako tomu bolo u RE5 a RE6.
Akonáhle Claire vstúpila na územie mesta Raccoon City, okamžite sa stala jednou z najpopulárnejších postáv vesmíru Resident Evil. Bola to práve Claire, kto nás naučil cítiť omračujúci strach, zatiaľ čo ostatní si pevne stáli za svojím; Claire ako väzeň na ostrove Rockfort dokázala, že aj civilista bez akéhokoľvek tréningu či bojových skúseností dokáže odolať úplnej beznádeji a prežiť.
V hre Revelations 2 pokračuje hlavná hrdinka Claire vo svojej súkromnom dobrodružstvo. Medzitým sa stáva schopnou a ostrieľanú členkou mimovládne organizácie nesúce meno Terra Save. V tejto organizácii pomáha Claire tým, ktorí boli postihnutí tzv. Bow útokom. Ako sa spočiatku zdá, Claire sa vďaka tomuto zdanlivo bezpečnému úlohe ocitá na malú chvíľu v bezpečí. Ale ľudské kroky sú toľko nevyspytateľné.
SYSTÉMOVÉ POŽIADAVKY:
Windows Vista / 7 / 8 / 8.1 x64
Minimálne:
Grafická karta: NVIDIA® GeForce® 8800 GTS / AMD Radeon HD 3850
Procesor: Intel® Core™ 2 Duo E6700 / AMD Athlon X2 2.8 GHz
HDD-SSD: 15 GB
DirectX: 9.0c
Ram: 2 GB
!Windows XP není Podporováni!
ŽANER:
Akční,Horror
ROK VYDANIA:
18.MAREC. 2015

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]