Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl jsem nakupovat přes internet, jako to dělám vždycky. Ale na anglických stránkách, například Aliexpress.com chtějí přes Paypal, a já nevím jak to funguje a vždy jsem si lámal hlavu nad tím, co u Paypalu znamená nabídka Datum splatnosti, když ho použiji jen jeden den...? Mohl by mi někdo poradit, jak nakupovat přes Paypal, když mám MasterCard (Debetní kartu)? Děkuji moc.
Tak na Aliexpress platíte normálně kartou - zaregistrujete se a při platbě uvedete požadované údaje z karty. U PayPal se taky zaregistrujete a zároveň uvedete údaje o kartě, kterou chcete s PayPal používat a asi i o účtu, se kterým je karta propojená. Oni si ověří, že jsou údaje správné - vezmou si z karty drobnou částku a pak ji vrátí. A pak když nakupujete třeba na ebay, tak si zvolíte paltit přes paypal a přesměrují vás na paypal, kde po přihlášení potvrdíte platbu.
Nejprve je potřeba propojit paypal s platební kartou. Vytvoříte na Paypal účet, zadáte info o platební kartě, oni z ní stáhnou nějakou malou částku, vy se podíváte na účet a najdete u té transakce kód, který pak pro ověření přepíšete na paypalu (ten postup je tam podrobně popsán). Tím je to hotové a můžete používat platbu přes paypal. Na stránkách pak nezadáváte číslo karty, ale přesměruje vás to na platební bránu Paypal, tam se přihlásíte, odsouhlasíte danou částku a je provedena platba.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.