Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

4jádrový procesor využívá jen dvě jádra

Od: ondrejkw* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, včera jsem si koupil z Alzy procesor Intel Core i5, 4460 a v PC mi pracuje jen na 2 jádra a ne na čtyřech (viz obr.). Kamarád má ten samý a má tam 4 ale mě prostě jede na 2 a nevím kde se to dá nastavit. Musí se přes Bios nebo to půjde normálně v panelech?

Děkuji za odpovědi!

4jádrový procesor využívá jen dvě jádra

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

seelou*
hodnocení

2x

V první řadě určitě koukni do toho BIOSU, lze to tam někdy nastavit. Pokud to nejde, tak ještě koukni ve Windows do možností spouštění (msconfig - Spuštění počítače - Upřesnit možnosti), tam lze také ještě nastavit počet využitých jader. Jinak určitě ještě updatovat BIOS na nejnovější verzi.

ondrejkw*
hodnocení

Právě to jsem teď zkoušel, a nic z toho nejde. Bios jsem aktualizovával od officiálních stránek Asusu

hodnocení

2x

Dotaz - před tím jste měl také 4jádro na desce a funkční? Jaký máte typ desky?

doplněno 10.06.15 15:44:

Ta deska by měla čtyřjádro schroustat - zkuste manualslib.com/... - update bios

doplněno 10.06.15 16:07:

Ještě než si začnete hrát s biosem - máte komplet ovladače? Zkusil bych nejprve SLIMDRIVERs - jestil tam není ovladač na chip-desku.

ondrejkw*
hodnocení

Předtím jsem měl 2jádro Pentium a deska je Asus H81M-K a v Biosu to udělat nejde.

hodnocení

0x

Taky když jsem jen reinsteloval ntb, tak jsem tam měl najednou 2 místo 4 jader... Po jednom dni se opět ukázali 4 jádra aniž bych něco udělal... zkusil bych taky počkat. Jinak bych udělal reset na desce.

jdukolem
hodnocení

0x

V prvé řadě se podívej,kolik procesorů vidíš ve správci zařízení .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]