Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Koupil jsem pc z druhé ruky a rád bych při denním provozu na síť co nejvíce omezil aktivitu baterie. S představou, že mi vydrží déle. Ta se asi průběžně pořád dobíjí nebo ne? Aby prostě baterka fungovala opravdu jen při práci mimo síť, což nebude tak často, hlavní provoz bude ze sítě. Dík za názor.
Nejdéle (2 hod., někdy i více) mi vydrží baterie v 17 let starém notebooku, o kterou se nikdo nikdy nějak zvlášť nestaral, stačí to takhle?
To platí proto, že je ten noťas tak starý. U moderního s lithiovými akumulátory by po čtyřech letech vydržel deset minut.
doplněno 10.06.15 20:42:V tak starém je NiCd nebo NiMh a ty jsou při slušném zacházení skoro věčné.
doplněno 12.06.15 06:08:Lion v NB v roce 1998? Kde jste to kupoval?
A co v něm podle tebe teda je?
Omyl, je tam Li-Ion.
doplněno 12.06.15 10:28:Já ho nekupoval, jednak mi byly 2 roky a jednak v té době stál přes 130k. Ke mně se dostal až v roce (tuším) 2008. Asus L7200, baterie 10,8 V, 4,5 Ah.
Dobrý den, pokud tam je stále původní baterie, tak stejně nevíte nic, jak se k ní choval minulý majitel NTB. Jinak, baterie se začne dobíjet, když její "náplň" klesne pod určitou hranici, kterou vidíte v NTB v procentech (není to tedy stále). Zdravím!
P.S. Dobíjení je také indikováno LEDkou.
Vyndavat baterii je nejen zbytečné, ale i nežádoucí. Pokud jste připojený na síť, baterie se nevybíjí. Naopak, zdroj jí dobije na požadovanou úroveň a nadále ji pak udržuje v ideálním stavu. Když baterii odpojíte, probíhá v ní pozvolné samovybíjení a následně po připojení pak o to větší dobíjení. Rozhodně tím trvanlivost baterie nezvýšíte, spíš naopak.
Když ale víte, že notebook nebudete delší dobu (>měsíc) zapínat, vyjmutí baterie neuškodí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.