Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesunu text na spodní část stránky?

Od: samana odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

prosba o radu:

1. Jak přesunout ve "Wordu" text na spodní část stránky (poděkování v knize)? Nemyslím tím zápatí.

2. Jak udělat, aby se mi na prvních 7 stránkách nezobrazovala čísla stránek, které ale zároveň potřebuji mít započítané do obsahu "díla"?

Děkuji.

Šamana

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nepíšete jakou máte verzi wordu (v každé se to jmenuje jinak a je na jiném míste), takže zde popisované je pro word 2010

1. Já bych použil textové pole : Vloženít -> textové pole -> jednoduché text.pole -> do něj napsat to poděkování -> přetáhnout myší za okraj textového pole poděkování tam, kam je třeba (v tuto chvíli nehrají roli ani řádky, ani sloupce) -> kliknout na okraj textového pole pr.tlačítkem a přes vlastnosti textového pole (zde označeno jako formát obrazce) nastavit barvu čáry na "bez čáry" , aby nebyly vidět okraje.

2. Na konci 6 stránky vložit konec oddílu -> rozložení stránky -> konce -> konce oddílů -> další stránka. Pak kliknout na 7 stránku a vložit čísla stránek začínajících od 7 , čili -> Vložení -> číslo stránky -> formát číslování -> začít od 7 -> opět vložení -> číslo stránky -> třeba dolní okraj -> jednoduché. V tu chvíli se to přeplo samo do rozhraní záhlaví a zápatí (u mne záložka Návrh) Nicméně zde je nutné vypnout "Propojit s předchozím" - tím myslí s předchozím oddílem. Neboli, když tohle vypnete, tak se budete moci vrátit na stránku 1-6 a kdekoliv odmazat záhlaví. Tím zmizí na prvních šestí stránkách a na 7mé začne stránkovat od 7. Chápu-li dobře to, co chcete udělat :)

(doporučuji zapnout zobrazení netisknutých znaků (, ať vidíte, kam se Vám vloží onen konec oddílu a případně můžete upravit vzhled stránky, neboť pokud je dokument plný mezerníků a enterů, tak se Vám to trochu rozháže)

samana
hodnocení

Mám Word 2007... třeba v tom nebude zas tak velký rozdíl. Zatím děkuju.

Š.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]