Nejste přihlášen/a.
V jakém programu lze z písničky odstranit zpěv - vyrobit instrumentální?
si nedovedu představit, že nějaký program vám jen tak umaže pouze a jedině zpěv, když ten zpěv nemá vlastní stopu. Možná že skutečně je možné vzít nějaký MP3 a prohnat ho přes nějakou utilitku, která ze záznamu odmaže všechno podobné lidskému hlasu, ale spolu se zpěvem vám spolehlivě umažou i party některých nástrojů a záznam poškodí.
Jestli znáte noty, pak není až tak velký problém si karaoke napsat. Zkuste zalovit na nějakém portálu. Program se jmenuje Sibelius.
Takový program, pokud vím, neexistuje. Zpěv je součástí zvukové (doprovodu) stopy, nebo více stop a není možné bez "poškození" hudebního doprovodu odfiltrovat zpěv.
Mýlíte se. Taky jsem tomu napřed nevěřil, ale jeden můj kolega nějaký takový program používal. Jestli a jak moc to narušilo ostatní zvuk nevím. Mě karaoke nebere, takže jsem se o to víc nezajímal, jen vím, že to jde.
doplněno 10.06.15 06:25:Zkuste třeba tohle. A když zadáte dotaz do Googlu, najdete tam toho víc.
Citace z různých zdrojů : Vymazání zpěvu z nahrávky je v zásadě možné jen ve dvou případech. Ten dostupnější je, když kýžený zpěv, určený ke smazání, je na stereo bázi umístěný uprostřed, nebo alespoň blízko středu. Pak se pravý a levý kanál pustí v protifázi a vše co bylo před tím ve fázi, vymizí. Jistě každý chápe, že VŠE, tedy nejen zpěv, ale třeba i část bicích, nebo jiného nástroje. Navíc se vcelku běžně dělá, že zpěv není umístěný napevno do jednoho bodu, ale plave po bázi. Pak je výsledek, ještě horší, než kdyby se nehnul. Druhý způsob je dostupný jen pro hrstičku vyvolených. Obstaráte si nahrávku ze studia, kde jsou ještě jednotlivé stopy, pak jen vymažete stopu, kde je zpěv, smícháte nahrávku a je to.
Tento postup, spočívající v porovnání jednotlivých "kanálů" ve stereo režimu, však obecně dosahuje špatných výsledků, neboť odstranění hlasu se tímto způsobem nikdy neprovede dokonale, a tudíž na pozadí mohou být slyšet dozvuky vokálů a nebo naopak mohou být z nahrávky odstraněné zvuky některých nástrojů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.