Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, starší monitor od firmy Emachines se mě po pár letech přestal po asi 2s po zapnutí podsvěcovat. Když je monitor vypnutý a já ho zapnu, tak je obraz asi 2s pěkně vidět (také zdroj slyšitelně ,,píská") ale pak ztmave a pískání přestane (obraz je ve ,,tmě" vidět ale špatně, vypne se tedy podsvícení) Kondenzátory jsem měřil ESR testerem od pana Zajíce na měření elektrolotickích kondenzárotorů (kondenzátory se měří zapájené) ale vypadaly v pořádku, Co je tedy prosímvás vadného? Můžou to být přece jenom ty elektrolity ikdyž vypadájí podle toho testeru dobře?
Asi bych jako první zkusil napojit na výstup invertoru malou zářivku (jenom trubici) co to udělá. To že se zhasnutím podsvitu přestane pískat, neznamená nutně jeho vysazení, ale po odlehčení může být neslyšitelný. Pak bych teprve bádal dál.
Prostě je potřeba zjistit, zdali invertor dává napětí, (protože může být vadná CCFL trubice) multimetrem to změřit nejde, tak velký napěťový rozsah nemá. Malá zářivka by se na invertor měla rozsvítit (i velká, ale hůř se s ní manipuluje).
Pokud někdo chce v domácích podmínkách něco opravovat, musí umět improvizovat, logicky přemýšlet a snažit se vylučovací metodou dojít k příčině závady. Já jsem navrhl čím bych v tomto případě začal :--)
Správný bastlíř a kutil by měl mít při ruce třeba i zářivku. Dnes si kde kdo myslí, že si opraví kde co, že stačí hodit dotaz na poradnu a je vyřešeno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.