Nejste přihlášen/a.
Kolegové rádci-počítačoví odborníci-lze udělat záloha-instalační cd,dvd z os co je nainstalováni v NTB a pdk ano jak moc je to složité?Např,odejde HDD a dá se nový a pak je nutno přeinstalovat systém (popř do jiného pccož by ale bylo nelegální,prostě jen tak uvažuji) (osobně na svůj s XPpro mám instalační cd,ale mladej má nový žel těsně po záruce NTB se 7 či 8? a tak mne napadlo jak to udělat kdyby se mu něco stím stalo aby nemusel do servisu.
Win8 má nástroj na vytřvoření bitové kopie disku (disků). Jeho používání je jednoduché. Když bude třeba vyměnit disk, tak se na tento přenese ona bitová kopie, která bude například na externím HDD. Výsledek na novém disku bude ten stejný, jako byl na starém po posledním zálohování kopie (já ji zálohuju týdně). A to včetně nastavení systému, souborů a prostě všeho...
Dobrý den, pouhou zálohu (kopii) OS Windows uděláte i pod nabootovaným Live-CD s OS Linux. Problém je, že takto nejde zkopírovat zavaděč, který je v MBR na HDD. Snad by to mohlo fungovat tak, že po zkopírování nových Windows na ext. HDD (a jejich uchování) by se v případě nutnosti poškozené Windows pod Linuxem smazaly a nakopírovala by se záloha z ext.
HDD - bez formátování HDD, aby se nezrušil zavaděč. Docela by mě zajímalo, jak je toto ošetřeno (zavaděč v MBR) u té bitové kopie. Má to někdo vyzkoušené? Může se HDD zformátovat? Zdravím!
doplněno 08.06.15 07:35:diesel - myslím, že pokud by jste chtěl udělat instalační CD/DVD z té bitové kopie, tak se to potom ani jako klasická bootovatelná instalačka chovat nebude. Takže, na to bych nespoléhal.
Synovi poradil @ernie. Pokud jde o WXP, používám freewarový AOMEI Backuppper. Je to naprosto jednoduché. stahuj.centrum.cz/... Návod: magazin.stahuj.centrum.cz/... Samozřejmě jej lze použít i na vyšších OS.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.