Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na internet na chalupě

Od: kinnda odpovědí: 5 změna:

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti jak na internet na chalupě. Potřebuju přes léto při dovolené být připojený z pracovních důvodů. Nemám tam pevnou linku ani kabelovou televizi, nemá někdo zkušenosti z mobilním internetem přes USB modem pro notebook od O2? Je rychlost dostačující? Díky za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, raději počítejte s výpadky, pomalostí a omezením přenosu dat (FUP) - a hlavně je třeba znát pokrytí internetem v místě, kde máte chalupu. Snad se zeptat místních, jak to řeší oni. Zdravím!

doplněno 06.06.15 12:16:

athenaise - no, já to naštěstí neřeším, ale vím, jak vypadal mobilní signál na chalupě u kamaráda. Tam byl lepší od O2, ale Vodafone byl v háji. Proto si myslím, že to chce znát místní podmínky příjmu - to tazatel zjistí dotazem u místních (u sousedů nebo v hospodě).

athenaise*
hodnocení

1x

Bene, jsme taky celoročněna chalupě a ze začátku to bylo na..., napřed jsme to řešili USB na noťase, ale byla to hrůza, kolikrát to spadlo i při bankovním převodu a fakt na nic. Teď máme Wifi 4G LTE a za modem sice chtěli 3600,- ale docela dobrý a hlavně to mohu používat jak na noťase, tak zároveň na PC. Tak z mých zkušeností bych radila tohle. I když jak slyším O2 tak se mi otvírá kudla v kapse *plac*

hodnocení

0x

Mě se teď docela líbí LTE od t-mobile

30gb chytrý FUP (pouze na stahování), funguje skoro kdekoli a stojí to 400,-

nebrat
hodnocení

0x

ŠPATNOU, pořídil jsem si mobilní internet přes USB od Vodafone, a vyhozených 700 nebo kolik to bylo, absolutně nepoužitelné, zkoušel jsem během celého víkendu, ráno, večer přes den, a podařilo se tak leda semtam vyjímečně načíst úvodní stránku seznam.cz, a to nabíhala několik minut a z drtivé většiny pokusů nenaběhla vůbec. A to není žádná samota, menší obec mezi dvěma městy. Vrátil jsem se do Prahy a tam to běhalo normálně, další pokus byl asi po čtvrt roce a zase to samý. (no ale v Pze mám pevné připojení takže je mi to nanic)

kangaroo*
hodnocení

0x

Nebo nějaký místní wifi poskytovatel. Dneska běžně nabízejí tarif jako chalupa a léto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]