Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po vypnutí PC je v USB el. proud

Od: fu odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, Na PC jsem si zakoupil stojan s ventilátorem přes USB a i když je PC vypnuté,ventilátor pořád chladí,taky lampa přes USB pořád svítí PC je vypnuté.Nevím,jestli je to závada na PC nebo jeto normální?Děkuju za radu!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ano, je to normální. Některé USB porty jsou pod napětím i když je PC vypnuté.

fu
22.09.08 20:32
hodnocení

Děkuju!*palec*

troja*

... a z toho vyplývá, že i když vypneš PC, TV, a jiné přístroje podobného typu napájení, jsou stále pod proudem, tedy stále odebírají určité množství elektrické energie i když jsou vypnuty. Proto se doporučuje pro delší přestávky vytahovat přístroj ze zásuvky . Zde doporučení fy. Panasonic: "Pokud nebudete televizor delší dobu používat, odpojte jej od sítě".

my*

když budeš kompa pořád vytahovat ze zásuvky tak si za rok můžeš kupvat novýho ... no i když kdo má dnes rok pc, že ano? (já ne)

:o)

Ja mam compa dyl nez rok.

A ted mi jeste vysvetli, proc by jako si si mel po roce kupovat novej comp, kdyz ho budes tahat ze zasuvky. Jeste mi rekni, ze se tim rozbije :)

Jinak na tohle odpojovani je dobry pro lenochy prodluzka s vice zastrckami, ktere se daji jednotlive vypinat podle potreby dalkovym ovladacem...

troja*

Nebo zjednodušeně, bezpečnostní zařízení s pěti zásuvkami, z nichž je jedna Master = PC a ostatní Slave = repro, tisk, modem ... A na přívodním kabelu průchodkový vypínač na fázi, na dosah ruky. Jednoduchá kontrola finálního vypnutí = nadzdvihni myš a nesmí svítit, pokud nemáš s kuličkou.

my*

veškerá elektronika dnes je konstruována tak aby se za určitou dobu rozbila (tak to prostě je), neustálé vytahování to z proudu proces smrti přístroje "možná" uspíší... (ovšem možná ne, ale nepokoušel bych to)

:o)

acemcintosh*

Já od kompu vždycky odpojuju elektriku (mám vypínač na prodlužce) už tři roky (komp mám už sedm let) a naprosto žádný problém...za vedlejší účinek se dá považovat snad jen to, že účty za elektriku u nás v domácnosti byly o něco nižší*smich*

Mnoho kamarádu to má stejně jako já a taky no problem.

Takže tímhle se určitě nerozbije...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]