Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřeboval bych radu. Chci si sesavit stolní počítač z těchto komponentů : czc.cz/... a zajímalo by mne jak na tom pc po sestavení bude s hrami popřípadě co změnit, ale pozor musím se vejít do 17 000Kč.
Předem děkuji, Miroslav Mužík
grafika - dávám přednost NVidii, ale to je subjektivní (některé poslední hry byly optimalizovány na NVidii až si AMDčkaři stěžovali)
DVD mechaniku jsem už spoustu let téměř nepoužil, a do budoucna to vypadá že bude úplně out (někdo ji z notebooku vyhazuje a místo ní SSD disk na systém)
Takže uvedená grafická karta nebude podporovat nějaké hry?
A kdybch němel Mechaniku jak bych instaloval poté zakoupené hry do pc?
říká se že obecně grafiky od NVidia jsou na hry lepší než od AMD, a poslední dobou se i prosáklo že některé hry byly optimalizovány na NVidii (Watch Dogs, nebo Witcher 3 už nevim)..ale samozřejmě ta tvoje konkrétní AMD může být lepší než spousta NVidií nezkoumal jsem
záleží jak hry instaluješ, jestli je máš na nosičích nebo stahuješ třeba ze Steamu nebo odjinud, ale na stolním pc není takový problém (třeba s místem) ji tam dát jako u notebooku
a ten disk bych taky koupil větší, cenově to nevyjde o tolik víc, a zaplníš ho určitě neboj a ještě budeš dokupovat externí, dnes má hra třeba 60GB, nějaké fotky, videa, filmy a je to
Pro mě tedy vyhozené prachy za i3 a disk. Procák jsem vždy kupoval z druhé ruky od top prodejců ještě v záruce a za stejnou cenu seženete takto top procák i5 nebo i7 a za 500GB disk dávat cca 1400Kč je taky mimo.
Pouvažoval bych nad i3 - 4170 czc.cz/...
HDD 1TB je asi o 150kč dražší czc.cz/...
Vzal bych lepší skříň už s USB 3.0, výrobce se neobtěžuje uvést ani rozměr pro grafickou kartu
Minimálně Zalman 1 s dvěma větráky /z3/, nebo Brutus s30, ale tam by se 120 mm větrák (nejlépe PWM - regulovatelný) musel dokoupit, takže to vyjde nastejno.
U pamětí si nejsem jistý zda by to nekolidovalo s chladičem, vzal bych nějaké nižší
R9 270 vaše volba
doplněno 05.06.15 15:24:můžete dát i tohle
nebo
Můžeš vzít ten procesor 4160 nebo 4170 jsou totožné jen 4170 má o 0,1 GHz více.. desku bych vzal tuhle czc.cz/... a grafiku czc.cz/... a skříň Z1 .. jedna otázka... stačí ti 500 GB disk?
Zdravím.
Vím že to sem nepatří ale nechci kvůli tomu zbytečně zakládat nový vlákno.
Jak se na czc.cz dostanu k tabulce s označenejma výrobkama k porovnání?.?.? Díky za odpopvěď.
doplněno 07.06.15 22:37:To vím ale jak se dostanu k těm označenejm věcem?!?!?
Mám tam označenejch několik noťasů a potřebuju aby na mně vyjela ta tabulka se všema označenejma věcma na jedný stránce abych mohl začít porovnávat.
doplněno 08.06.15 14:39:Nikdo to neví?.?.?
doplněno 08.06.15 15:11:Tak o tom že tam musím bejt zaregistrovanej sem nevěděl.
Však Vám kolega níže odpověděl..a má pravdu.
doplněno 08.06.15 14:49:Když jste přihlášen pod svým účtem, tak u té "váhy" je v červeném kroužku číslo označující počet produktů k porovnání..
Jednodušší to být nemůže..
doplněno 08.06.15 15:17:On si to jinak nemá server CZC z čeho a jak pamatovat co jste si zakliknul..(když potom z jejich webu odejdete a přihlásíte se druhý den)..Což mi připadá logické že to tak je..a jinak ani být nemůže.
Nevíte náhodou prosím vás o nějakejch stránkách kde bych si mohl porovnat nějaký výrobky (nejenom notebooky) aniž bych se musel registrovat?.?.?
doplněno 08.06.15 17:04:Už sem to našel.
Dobře ) Ještě jsem vyměnil základní desku. Bude podporovat všechny komponenty? seznam je aktualizovaný.
Tak Oktávka si taky jede svižně i po 6 měsících, ale když pak vyzkoušíš třeba BMW...
A 60GB je na systém ažaž, i když na větší si můžeš dát i aplikace, hry... a je pěkný rozdíl když ti systém nabíhá desítky sekund nebo dokonce minuty, nebo prakticky okamžitě - a podobně s načítáním třeba ve hrách. Pro tebe třeba zbytečnost, pro jiné už několik let nezbytnost.
Ale je pravda gaginovec že u stolního to tak řešit nemusíš jako u noťase, samozřejmě jde i o prachy u stolního můžeš ssd celkem bez problému dokoupit i později.
Tu desku si tam mohl nechat Gigabyte ... ale ta MSI je taky dobrá (y) Gigabyte a MSI jsou dva nejlepší výrobci základních desek, takže neuděláš chybu kterou si vybereš
hlavně nezapoměn pokud si ho chceš nechat seskládat u czc.cz tak v košíku dole zatrhni ať ti to seskládají jinak ti to přijde po částech
Procesor je dost výkonný... mám i3-4160 což je, dá se říct jeho brácha protože 4170 je jen o 0,1 GHz výše nataktován.. což je zanedbatelné... ale proč ne když je jen o stovku dražší... s 4160 si jedu Battlefielda 3 na ultra na 30-60 FPS, BioShock infinite na ultra 60 fps atd... ještě nemám otestovanou GTA V ale vypadá to že to jede v pohodě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.