Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stabilní internet bezdrátově?

Od: mernet® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den všem, bohužel bydlím v lokalitě, kde internet po kabelu není možný a jediná možnost je bezdrátově. Zavedený internet mám, je to technologií 2,4 GHz, 8 Mbit/s, agregace max 1:12. Potřeboval bych ale stálejší připojení. Jde o to, že když hraji online hru, tak několik hodin jede celkem plynule a pak tam jsou lagy a je hra je skoro k ničemu. Pomůžu si tím, že si nechám dát technologii v pásmu 5,4 GHz a agregaci si dám max 1:8? Díky za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobry den, jestli pomuze prevod na 5.4 zjistite merenim. Vemte si laptop, nainstalujte treba Vistumbler a sledujte, jestli v pasmu, kde je Vase wifi nevysila jeste nekdo. Jestli mate volny kanal a idealne jeste vlno vedle neho, tak mi to prijde zbytecne. Snizeni agregace muze Vasi situaci vylepsit, ale neni to na 100%. Zalezi na celkove sirce pasma. Jestli tam bude 8 lidi stahovat, tak muzete byt na tom stejnem.

anonym0
hodnocení

1x

Jak pise Dakon. Jen s tim, ze to co se nameri dnes nemusi byt zitra pravda. Jsou to volna pasma s nejakymi pravidly, ale nikdo vam nic nezaruci, natoz dlouhodobe. Ani poskytovatel vam nic nezaruci, v podminkach maji obvykle napsano, ze ruci za problemy v jejich site nebo na jejich zarizenich, ale cestu "vzduchem" ve volnem pasmu vam nikdo nezaruci. Na 5Gz je vetsi sance, protoze v tomto pasmu je vice kanalu.

hodnocení

0x

Na 5,4GHz musi byt smerova antena - neboli prima viditelnost na vysilac. Takze jestli jste nekde v zastavbe, nemusi byt vysledek lepsi, ale naopak horsi. Jak uz tu radili prede mnou, proskenujte !dlouhodobe! okoli a zjistete, zdali se nahodou nekdo v nekterych hodinach nepripojuje na stejny channel jak vy a prave tim testovanim zjistite nejmin vyuzivany kanál a ten bych natvrdo nastavil ve svem routeru. Jinak stabilni pripojeni na wifi pro hrani online her je takove osemetne... tam bude odezva vzdy vetsi nez po kabelu :(

kangaroo*
hodnocení

0x

Nejlepší výsledek zjistíte informacemi od sousedů a ještě google vyhledání místa připojení. Já jsem taky přešel od ADSL a čekal jsem horší situaci a mám wifi stabilně cca 20ms 60/30Mbits a platím jednorázově ročně 2500Kč. Prostě pohoda a ještě v ceně mám IPTV :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma agregace

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]