Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ideální externí disk?

Od: tom5412 odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, chtěl bych si koupit externí disk a chtěl bych poradit, který značka vyrabí dobré exteráky. Poměr cena-výkon. Kapacita 500GB,750GB, nebo 1TB. Kdo nějaký má, prosím odkazy. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, kupte si ext. HDD s vlastním napájením a nekupujte si A-DATA. Zdravím!

doplněno 03.06.15 16:21:

U toho ext. HDD od A-DATA nejde o HDD, ale ta elektronika, která je v té jejich krabičce je poruchová. Zde je celá řada dotazů na nefunkční ext. HDD a většinou je to od A-DATA.

Proto bych se této značce vyhnul (i když láká cenou). Zaměřte se na WD nebo Verbatim.

Každý ext. HDD má jistou míru odolnosti vůči nárazům. To, ovšem, neznamená, že si k němu můžete dovolit vše. Když pracuje, tak má být v klidu a hlavně se ho naučte správně odpojovat od OS (než vytáhnete kabel z portu USB neměl by ho už OS používat).

doplněno 03.06.15 18:10:

bmbx - přesně takto jsem to měl vyřešeno i já. HDD od WD a šuplík. I přes veškeré dobré zacházení jsem se dostal do situace, že OS ext. HDD nenajde a tak je šuplík v háji. Je to zajímavé, že ty převodníky jsou tak poruchové. Ale, on ten šuplík není zrovna značkový (fungoval asi tři roky).

ben:

proto je dobrá varianta koupit osvěčenou a ověřenou značku HDD a k tomu externí box. Už jsem zachraňoval disk co se nehlásil, vyndáním z boxu a napojením na jiný USB převodník se chytnul a šel na formátovat. Dalo by se říci, že USB elektronika v boxu klekla, ale po naformátování a vrácení do původního boxu chodí vesele dál už 5 let ;)

tom5412
hodnocení

Proč ne ADATA? Znamý ho má a je spokojený, přemýšlím právě o ADATA, Samsungu, WD a DELL. Zatím mě nezaujal moc Verbatim. Díky az další názory

Z tohoto vyberu by jsem zvolil WD. Mam my passport a jsem spokojeny.

anonym0

Spousta firem nakupuje disky, dava je do obalu a prodava pod svou znackou. Takze zalezi, co je uvnitr za disk.

hodnocení

0x

hlavně nárazuodolný... exasoft.cz/...

doplněno 03.06.15 13:43: přímo v popisu je "+ splňuje podmínky odolnosti testu americké armády MIL-STD-810F"Jednu dobu jsem něco podobného hledal a tento disk byl jediný, který měl odolnost uvedenu. (mimo ty ogumované, co mají plavat)...
doplněno 03.06.15 13:45:

certifikace upřesnění:

zive.cz/...

anonym0

Narazuvzdorny? Kde se o tom pise?
Kopie informaci z navodu k disku

Carefully unpack the contents of the StoreJet 25 package.
During operation, avoid exposing your StoreJet 25 to extreme temperatures above 55 °C, or below 5 °C
Do not drop your StoreJet 25.
Do not allow your StoreJet 25 to come in contact with water or any other liquids.
Do not use a damp/wet cloth to wipe or clean the exterior case.
Do not store your StoreJet 25 in any of the following environments: Direct
sunligh
Next to an air conditioner, electric heater or other heat sources
In a closed car that is in direct sunlight
In an area with strong magnetic fields or excessive vibration
Do not pack the StoreJet 25 into luggage without pr oper padded support. Other items in
your luggage may damage the drive during travel if it does not have proper protection.
Avoid squeezing or compressing the StoreJet 25.
Do not place objects on top of your StoreJet 25.

doplněno 03.06.15 14:38:

Vyrobce nedava jakoukoliv zaruku :) Odolnost uvadi jen v marketingovych materialech, ale v dokumentaci k samotnemu vyrobku ne.

Z webu vyrobce "Based on U.S. military drop-test standards MIL-STD-810G 516.6. Transcend is not responsible for recovering any data lost due to any improper usage."

Norma MIL-STD-810G 516.6 se vztahuje na material. Takze ano, obal disku prezije, ale o data prijdete. Takze mate pravdu je narazuvzdorny.

kangaroo*
hodnocení

0x

Nejlepší ext disk je NAS - datové uložiště. Dneska nemá cenu kupovat disk menší jak 1TB v poměru cena/kapacita. Ideál je koupit 2TB nebo 3TB (ale zde je už potřeba si ověřit raději kompatibilitu) Záleží kolik chcete do toho investovat pokud málo, tak doporučuji NAS s jedním diskem a přes USB připojit ještě jeden menší pro dvojí záloha opravdu důležitých osobních dat a taky možnost pohodlně přenášet data i na cesty. Jinak ideál je NAS v režimu RAID5,6 nebo 10, ale tam se už vyplatí postavit si ho sám na Linuxu nebo softwaru od Synology XPenology. Koukněte se co umí NAS a pak zjistíte, že je to jasná volba :)

seagate
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]