Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý NTB-parametry?

Od: gulasi odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer,

Koupil jsem si cca před 3 měsící nový Acer Aspire E1-522 černý s těmito parametry

AMD Quad Core E2-3800, 15.6" LED 1366x768 CineCrystal, 2GB RAM, AMD Radeon HD 8280, HDD 500GB 5400 otáček, WiFi, Bluetooth, webkamera, čtečka karet, HDMI, 4 článková baterie, Windows 8.1 64-bit

Jde o to že notebook je strašně pomalý už od koupě.(Nechtěl jsem ho hned dát do záruky, jelikož manželka ho nutně potřebuje.) Mozilla Firefox to vůbec neutáhne , takže musím mít google chrome, na kterém to taky chvilku trvá ta odezva.

Zkoušel jsem snad všechno, mě osobně to přijde jako kdyby to ten Windows 8.1 neutáhl.

Poraďte prosím co s tým.

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

notebook
hodnocení

0x

není se moc čemu divit, 2GB RAM je dnes hodně málo, to pomalu neutáhne ani ten systém, teď se dává 4, 8, i víc

doplněno 01.06.15 19:09:

můžu se zeptat za kolik vám ho prodali, když je před 3 měsíci nový? jestli vás nenatáhli

našel jsem ho už jen s novým 4 jádrovým procesorem a 4 GB RAM

jestli byl hodně levně a sháněl jste notebook jen na internet a podobně tak ok, asi bych zkusil tam dát starší systém než ty windows 8.1, to vám tam dali oni?

Spusťte si Správce úloh a během práce sledujte grafy výkonu, pak budete vědět co Vás brzdí. Explorer je optimalizován i na méně výkonné procesory a malou paměť, bohužel konkurenční prohlížeče jsou náročnější. Odstraňte předinstalovaný zbytečný software od výrobce a zvažte přidání paměti. Pokud ho dáte na reklamaci, servis pravděpodobně obnoví systém a pošle Vám ho nazpátek.

praivo*

Pro W8.1 to stačí, Okna 8+ jsou kupodivu méně náročná než ta starší.

notebook

No stačí...je to minimum, pak stačí když k tomu běží antivir, otevřený prohlížeč, a nedejbůh ještě něco dalšího, a běží to asi tak jak popisuje pan gulasi. Vždyť jen ty win si vezmou přes 1 GB, taky je nesmysl na 2GB RAM dávat 64bit systém, pokud tedy neplánujete rozšiřovat RAM, tak je prostě zbytečně předimenzovaný.

Nejjednodušší požádat někde v servisu ať vám tam dají 4 GB RAM.

praivo*

Měl jsem 8 ve virtuálním počítači s 1,5 GB RAM (tj. sdílený výkon s počítačem fyzickým), jako AV jsem nechal Defender a nebyl problém mít ve Firefoxu spuštěná 4 videa najednou a u toho si prohlížet fotky.

notebook

Ale prosímvás to nemůžete srovnávat s nějakým virtuálem který běží na silnějším NB, máte tam úplně jiný procesor, úplně jinou ramku, těch vašich 1.5GB z nové ramky je podstatně jiných než 1.5GB na staré

praivo*

Nedělej ze mě blbce, nepovede se ti to.

Mám Pentium G2020, které samotné není zas tak výrazně rychlejší než tazetelův CPU a navíc bylo zatíženo dvěma OS a hromadou programů na každém z nich, tedy výsledný výkon byl možná ještě menší. RAM mám 4 GB DDR3 (tedy stejný typ jako m/... a přibližně stejný výkon), jak jsem již uvedl, 1,5 GB pro virtuální OS a zbytek pro hostitelský, grafickou kartu mám integrovanou a HDD také notebookový a podle mého měření dokonce ještě pomalejší. Tudíž celkový výkon mého počítače je srovnatelný s tím notebookem.

praivo*
hodnocení

0x

Pošli mi výpis z #HijackThis a screenshot ze Speccy. Tipuji to na spoustu zbytečného SW a/nebo špatné chlazení.

doplněno 01.06.15 20:44:

admin@pctipy.net

gulasi
hodnocení

Kupoval jsem v okay za 5999 kč chtěli jsme ho na internet, ale prostě hrůza. Pošlu tedy výpis z hijackthis a screenshoz Speccy na váš e-mail.

praivo*

OK. Momentálně zkouším testovací verzi Windows 10 a přijde mi ze všech "moderních" (2009+) Woken nejrychlejší a intuitivnější než 8, zkus zvážit i tohle.

gulasi
hodnocení

Ale tím ztratí. asi záruku ne?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]