Nejste přihlášen/a.
Ahoj,máme nový net od O2,zařizovala to tchýně,platí se 500 kč mesíčně,je to internet na doma,přes router...ten router jde přenášet,atd...jde mě oto,že nejde nic skoro stahovat,ani torent,ani uložto,třeba u torentu to píše,že to bude stáhlé za 3 dny,atd...ještě minulý týden to šlo,myslíte,že máme nějaké omezení?ale normální net,stránky,Fb jde furt rychle...děkuji za rady a odpovědi .)
Dobrý den, jaký internet od O2 vlastně máte? U mobilního (modem přímo do portu USB) je přenos dat omezen limitem. U ADSL žádné omezení není (modem se připojuje do portu USB kabelem). Zdravím!
P.S. Modem vypadá jako krabička nebo jako flashka?
doplněno 31.05.15 17:49:Tak, to je modem pro ADSL a tam u O2 žádný limit přenesených dat není. Můžete modem resetovat a znovu nastavit, ale problém bude asi v prohlížeči. Píšete, že to dříve fungovalo dobře a rychle a až nyní jsou stránky v pohodě, ale je pomalejší stahování. Možná by pomohlo vyčistit prohlížeč od cookies a také jeho mezipaměť (dělá se to v jeho nastavení). Nebo také zkuste stahovat přes jiný prohlížeč.
doplněno 31.05.15 18:10:Takže, v modemu (připojení) a prohlížečích problém není. Ještě bych zkusil dočasně vypnout antivir a firewall a stahovat (ovšem, tím se popře jejich smysl). Antivir (po aktualizaci) může stránky blokovat, ale jestli omezí rychlost stahování, tak to nemám vyzkoušené. No, zkusit to můžete a potom následně projet PC na viry. Já mám OS LInux, tak tyto problémy s viry neřeším.
doplněno 31.05.15 18:27:Nemáte zač. Problém jsem nevyřešil, tak už jen taková úvaha. Tato služba je sice bez limitu, ale O2 si vyhrazuje právo "přiškrtit"uživatele, který to přehání a stahuje třeba stovky GB. Tak, jestli jste to nepřehnal. Doufám, že PC s modemem máte propojený kabelem a ne vzduchem.
Také záleží na tom, kolik zařízení je doma na modem připojených, protože se rychlost dělí. Tu si můžete změřit viz odkaz, jestli odpovídá rychlosti objednané u O2. To je z mé strany asi vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.