Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přidání ramek do mého pc

Od: kocour* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,chci se zeptat,v mém pc mám ramky 2x 2GB,ddr3,napětí 1,65v,na desce mám 4sloty na ramky vždy 2 stejné barvy,chci se zeptat jestly do těch dvou slotu mohu dát ramky také 2x 2GB,ddr3,ale jsou na jiné napětí,děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takhle obecně lze jen říci: "ví bůh!" Jaké jiné napětí máš na mysli a s jakým procesorem to hodláš provozovat (AMD/Intel)?

doplněno 30.05.15 21:31:

V téhle kombinbaci by to pravděpodobně mělo fungovat, jen budou menší možnosti taktování. A možná bude třeba nastavit parametry v BIOSu ručně. Ale stejně to budeš muset prostě vyzkoušet - někdy spolu "nemluví" ani paměti na stejné napětí..

doplněno 30.05.15 21:47:

Když je tam dáš správně, nic nespálíš. U pamětí se s možností vyššího napětí počítá.

kocour*
hodnocení

procesor je AMD,ty druhé ramky jsou na 1,5v

kocour*
hodnocení

Takze to muzu vyzkouset,ja se bojim kdyz to tam dam aby se treba neco nespalilo,ale slysl jsem nevim co je na tom pravdy zr kdyz jsou ty sloty iddeleny barevne,tak pry ve stejne barve kdyz budou stejne ramky,tak to pry funguje

ctenar*
hodnocení

0x

Musíš se podívat, co k typům RAMek říká manuál k tvojí desce. Budeš tam mít seznam typů, které do desky můžeš vsadit i tam bude napsáno, jak je lze kombinovat (např. když nedáš 2 stejné do slotů stejné barvy, tak to buď nepojede nebo to pojede tak rychle, jak pomalá je ta pomalejší RAMka).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]