Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde smazat složka

Od: pu® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, rádcové,

prosím o pomoc se smazáním složky. Složka má jednu podsložku a pak žádné soubory. Původně se mi zobrazovala chybová hláška "Složku nelze smazat, protože již není umístěna v ... (cesta k umístnění, na které jsem koukala :-/ ) ". Zkusila jsem ji přejmenovat. Teď se složka smaže, ale po vyjítí pryč z nadsložky a návratu do ní je zase zpět.

1) Brouzdala jsem na netu a zkoušela využít prográmek "Unlocker". Zamčená evidentně není.
2) S registry zacházet neumím.
3) Za dobu existence složky se mi (nejednou) objevila modrá smrt.

Za jakoukoliv radu, jak se složky zbavit, předem díky a přeji krásný den!

*slunce*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Total Commander by to mohl zvládnout. Když nepůjde rovnou odstranit, tak nejdřív přejmenovat. Případně přejmenovat a dát vyhledat.

Mimochodem zkoušela jste smazat nejdřív tu prázdnou podsložku a pak tu nadřazenou složku?

hm*
hodnocení

0x

Jak ten adresář vzniknul? Možná bych zkusil spustit nejdřív kontrolu disku, pak znovu smazat. Kdyby to nepomohlo, nastartoval bych jen do DOSu (při spouštění F8, nebo která klávesa, a pak vybrat odpovídající volbu) a zkusil odtamtud.

strait
hodnocení

0x

Jestli se objeví zase znovu, tak se to smazáním asi nevyřeší, asi bych hned vygooglil název té složky, jestli s ní není v souvislosti nějaký virus nebo podobný hybrid.

pu®
hodnocení

Díky zatím všem. Podsložku jsem samozřejmě smazat zkoušela - chová se stejně jako její matka. takže zmizí a pak se zase objeví. Zavirovaná není, vytvořila jsem ji sama; byl to obyčejný adresář s několika soubory, které zavirované stoprocentně nebyly. Nicméně antivirem (Avastem) jsem to projela pro jistotu jako první (ač chápu, že szř něco najít nemusel).

Takže cestou nejmenšího odporu nejdřív zkusím TC, pak tu kontrolu disku... Ale trochu se obávám, co jsem tak četla, že to budou registry (ne že bych tomu rozuměla, ale v podobných případech se často zmiňují). Chjo.

doplněno 29.05.15 19:14:

Vida ho, tak TC to zvládl. Vidíte, to by mě nenapadlo, že prográmek, ve kterém jsem se před sto lety začínala vůbec zorientovávat v adresářovém světě, bude dodnes takový "držák". Jednoduchá, ale zlatá rada. Díky! Krásný den všem *slunce*

buss
hodnocení

0x

A čímpak to mažete nepíšete, zkuste přes příkaz DOSu, mazat napřed podsložky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]