Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s HDD

Od: hddd odpovědí: 8 změna:

Ahoj,mám externí disk WD My Book Elite 1,5TB kupován snad někdy koncem roku 2010. Poslední týden ale disk blbne. Když si na něm chci přehrát seriál tak bez problému. Jakmile chci ale z disku něco zkopírovat na druhý disk, tak se přenos dat někdy v půlce, někdy ke konci přeruší, zasekne se to na 89% a ani s tím nehne. Tak jsem zkusil vyměnit kabel, nepomohlo. Pak jsem zkusil zkopírovat ten stejný soubor ale na jiný počítač, taky nic. V tuto provádím diaknostiku disku. Chci se zeptat jestli s tímto nemáte někdo zkušenosti. Případně jestli by při nejhorším nepomohlo udělat z něj interní disk a zapojit ho přímo do desky. Při nejhorším budu kupovat další disk, ale protože už mám stolní PC tak koupím už interní.

Chci opět WD. Disk budu mít na hry a seriály. Už jeden disk mám 1 TB WD Black takže ten druhý by mohl mít ideálně 3TB.

Rozhoduji se mezi WD Green a Black. U Blacku je o dost vyšší cena ale má více otáček, a je určen pro nasazení a spolehlivost. Naproti tomu Green má 5400 otáček, takže u těc hez bude asi pomalejší, ale je o 2 000 levnější.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

killom*
hodnocení

0x

Předpokládám, že máte W7 nebo W8. Jejich průser je u kopírování ten, že Vám ukáže jak rychle to nahraje, potom se jakoby kousne... Přitom dál kopíruje, ale celkově nižší rychlostí než původně ukázal. Možná to je tenhle případ. Jestli kopírujete přes USB, tak je snad maximální rychlost kolem 15-20MB/s. Pokud Vám ukáže více je to blbost a prostě to načte do paměti a teprve potom ukládá.

wdddd
hodnocení

Mám Windows 8.1. Ale problém je že se to zastaví na 0Mb/s a ukazuje to třeba těch 89% a už se to nerozjede znovu, ukazuje to že zbývá 1 den, ani to nejde pozastavit, vždy ten disk musím odpojit.

arygnoc*
skúste použiť nie správcu súborov od win, ale napr. totalcommadner, filezillu, ...
stiahnete i na slunečnici.
;-Q

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, on je rozdíl při kopírování např. 10 MB a 10 GB. Myslím, že dobrým základem je kvalitní kabel USB (ne ten nejlevnější) a uvolněná (velká) RAM. Zkusit kopírování jen menšího objemu dat a rozdělit si to po částech. Jinak, ten ext. HDD můžete z obalu také "vyloupnout" a připojit do PC (možná přes redukci) a udělat z něho HDD interní. Zdravím!

1) P.S. Ještě také zkuste připojovat ext. HDD k zadním portům USB v PC (ne předním).

2) P.S. Přenos dat by měla indikovat také LEDka blikáním (na ext. HDD=?, ale i na PC).

3) P.S. Přenos dat (práce HDD) je také většinou slyšet - je-li "ticho", tak zřejmě data "stojí".

doplněno 30.05.15 08:19:

Pokud ten ext. HDD z obalu "vyloupnete", tak ho do PC připojíte přes SATA a do BIOSu nemusíte - měl by být viditelný v OS. To je až ta poslední možnost, protože HDD přestane sloužit jako přenosné médium.

wdddd
hodnocení

Dobrý den, díky za odpověď. Kabel používám ten co byl dodán s diskem, pro jistotu jsem ale zkusil i jiný USB kabel a i jiný počítač a u obou to dopadlo stejně - tedy že se přenost zastavil. Nicméně disk slyšet je a i LED dioda svítí takže to vypadá že se nějakou práci snaží konat.

Dísk se připojuje klasicky přes SATA, útěchou by bylo kdyby nebyla vada na disku, ale na základní desce přes kterou je disk připojen k napájení a miniUSB.

hodnocení

0x

U mnoha přenosných disků (v mém případě A - DATA a to dva kusy, jeden vyreklamován, druhý je v PC) došlo k poruše převodníku USB - SATA; tento druhý disk namontován přímo do PC a bez problémů...na poradně se dotazy na nefunkčnost ext disků objevují poměrně často...nejrychlejší opravou bude "demontáž" krytu a nabudování do PC

wdddd
V to jsem doufal. Mam celkem novy pocitac z listopadu 2014, v nem desku od MSI Z97, bude potreba disk hledat nebo uz si ho najde sam? V tom nastaveni Biosu se nechci moc rýpat.
praivo*

Najde si ho sám, stačí připojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]