Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Illustrator CC 2014, nejde štětec

Od: kahsa* odpovědí: 2 změna:

Zdravím, mám 30tidenní bezplatnou verzi Adobe Illustratoru CC (2014). Snažím se o kresbu podle předlohy, ručně, nástroj štětec ale "nefunguje"..vložím bitmapovou předlohu, průhlednost nastavím na 50%, vrstvu uzamknu a vložím novou, kde už bych rád kreslil odruky, místo štětce se mi ale kurzor změní na přeškrtnutý kruh a kreslit takto nejde. Je možné použít jen pero nebo štětec kapka. Kde může být problém? Jsem laik. Díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

alen
hodnocení

0x

Tak když se ta vrstva zamkne, je pak jasné, že do ní nejde kreslit, to není jako ve photoshopu kde lze zamknout vrstvu třeba jen proti pohybu. Snad to tak píšu správně. Jsem také samouk, ale více se zaobírám photoshopem, illustrator sice také mám, ale ještě jsem v něm pořádně nepracoval.

Ale když jsem si ho teď zapnul a provedl výše napsané kroky tak se mi stalo to, že prostě při zamčené vrstvě kreslit nejde a štětec se mi změní v pero a vedle přeškrtnutým kroužkem, ale lze si ji zduplikovat a kreslit na té duplikované.

kahsa*
hodnocení

asi jsem se vyjádřil špatně, tak podrobněji - uzamkl jsem pouze vrstvu s předlohou, pak vytvořil novou vrstvu, kterou už jsem pochopitelně nezamkl-chci v ní pracovat..

doplněno 28.05.15 22:28:

kdyby byla vrstva zamčená, nemůžu použít pero ani štětec kapka..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]