Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit grafickou kartu?

Od: hanesz* odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám noťas Acer aspire V3-571G. Když si otevřu nastavení grafiky - - - Možnosti grafické adaptéru, tak se mi nabízí možnosti 1) Výkon 2) Vyvážený režim 3) Kvalita 4) Vlastní nastavení

Myslíte si, že když si dám jako výchozí volbu Výkon, tak se to nějak viditelně projeví? Jako výchozí zatím mám Vyvážený režim. Občas si zahraju hry jako Fifa a zítra si koupím GTA5, tak jestli by mi to třeba nezlepšilo případnou plynulost hry.

Neznáte ještě nějaké metody jak si nastavit výkon notebooku, tak aby co nejlépe zvládal některé hry?

Děkuji za rady všem co se vyznají.

Jak nastavit grafickou kartu?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, nejlepší bude to prostě vyzkoušet a případně změnit. Ale, po odklepnutí volby Vlastní nastavení budou zřejmě ještě další možnosti, jak si grafiku nastavit. Ty hry si také musíte potom nastavit přímo v jejich menu, resp. pokud uberete na nárocích na grafiku, tak bude hra asi svižnější a nebude se sekat. Další věc je nutná a to, aby před spuštěním hry byla uvolněná paměť RAM - vypnete si nepotřebné programy (na pozadí). Zdravím!

P.S. Pokud je to graf. karta integrovaná, tak je dobré ji i v BIOSu přiřadit co nejvíce paměti.

doplněno 28.05.15 18:23:

Podle internetu by tam měla být samostatná grafická karta NVIDIA s vlastní pamětí 2 GB.

Takže, do BIOSu nemusíte (což bude pro Vás lepší). Je zvláštní, že máte nastavení pro graf.

kartu Intel, resp. podívejte se do Správce zařízení, jestli tam nejsou graf. karty dvě. Jedna by mohla být integrovaná Intel a ta by se mohla zakázat. Pro INVIDIA by měl být ještě panel v Ovládací panely a tam by se dělalo její nastavení.

doplněno 30.05.15 08:14:

Když jsem koupil novou zákl desku s integrovanou grafikou, tak jsem následně v BIOSu zjistil, že je od výrobce nastaveno využití její paměti na 256 MB - tak jsem tam zvolil to její maximun, které je 1024 MB. Takže, pokud pojedete na integrovanou grafiku, bylo by dobré se do toho BIOSu podívat, nastavit grafiku, BIOS uložit a restart. Nic jiného tam nedělat. Jestli ve Správci zařízení najdete i tu grafiku NVIDIA (a máte tam pro ní i ovladače), tak tam můžete tu integrovanou grafiku zakázat a po restartu pojedete na NVIDIA (což, by mělo být lepší a do BIOSu nemusíte).

hanesz*
hodnocení

Myslíte si, že jsou takové úpravy vhodné i pro člověka co s počítači moc neumí? Myslím tím něco přenastavovat v Biosu? A jak vůbec poznám integrovanou grafiku?

HD Grafika Intel je integrovaná, viz ovládací panel. Nezkušenému uživateli se do BIOSu nedoporučuje lézt. Zkus si o něm nejprve něco nastudovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]