Nejste přihlášen/a.
Ahojte, mám prosbu, mám nějakou chvilku poskládanou sestavu v tomhle provedení:
-zdroj Evolve 550W
-grafika NVidia GeForce GT240
-procesor AMD FX6300
-základní deska Gigabite GA-970A-DS3P
-2x operační paměť HyperX Fury 4 GB (celkem 8 GB)
-pc skříň Zalman Z9 plus
-oper.systém Windows 8.1 64 bit (počítám, že pak možná přejdu na W10)
-monitor Benq GW2760
Zdroj je sice nic moc, zatím vše utáhne, ale říkám si, jestli to utáhne plynule nebo se s tím "pere"a jsou v něčem i určité prodlevy?
Grafiku bych bral trošku výkonější a chtěl bych asi MSI N750Ti TF 2GD/... graficke-karty.heureka.cz/... nebo MSI R9 270X GAMIN/... graficke-karty.heureka.cz/...
A pak je tady základní deska-tady stále nevím, jestli je dobrá a nebo bude dobrá i pro případně novou lepší grafickou kartu a chci to i na hraní online her..
Takže otázka vlastně asi je, jestli je ta základní deska vpohodě, i když tam dám nějakou tu novou grafiku a tak všechno pospolem, jestli to bude sedět..popřípadě, kdyby měl někdo jiný návrh na obměnu sestavy, nebudu se bránit a nechám si rád poradit
V pc sestávách se zase tolik nevyznám, ale je snad i nutné, vyměnit zdroj za lepší, Evolveo je snad ten nejlevnější a největší shit mezi shity... Pokud nechceš vyhořet, tak bych doporučil nějaký Enermax či Seasonic <- ale u něj pozor na EnergyKnight, ten není příliš dobrý... Jsou však ale dražší, ale jestli chceš ušetřit, tak bych se kouknul po zdrojích zn. Delta, ty je ale většinou obtížné sehnat, protože se jedná o OEM výrobce, který moc nevyrábí pro veřejnost...
doplněno 25.05.15 12:29:Jinak je ten zdroj (dle mého názoru) zbytečně silný, myslím si, že by bylo mnohem lepší vyměnit zdroj za trošku slabší ale kvalitnější...
Ahoj, nenapsal si maximální cenu.. jinak já bych to vzal i s novou základní deskou i s prosecorem.. ale ty asi trváš jen na grafice a zdroji že? zdroj bych vzal Seasonic czc.cz/... a vzal bych ho rychle než ti ten starej odpálí počítač a grafiku rozhodně 270X je o hodně lepší než 750Ti a když už GTX tak 960 ... jestli chceš kompletně měnit tak vem: czc.cz/... tyhle věci... když tak napiš kolik do toho chceš dát peněz..
Grafiku tam vlastně můžeš dát jakoukoliv.. já tam dal tu 280 protože ji mám a je úžasná... většinou si jedu vše na ultra
Chtel jsem dodat, ze tu grafiku jeste uvidim..kterou vezmu. Ale mysli ze neudelam blbost ani s jednou ze.
S tímto zdrojem musíš počítat se vším, může shořet sám, může ale v něm odejít něco dalšího a způsobit přepětí na komponentech a zničit je také... To ani nemluvě o napěťových špičkách co z tohoto zroje lezou, tento lacinný šmejd neprošel ani žádnou atestací... Jak říkám nějaký Seasonic či Enermax...
Jinak u zdrojů Seasonic je typycké balení BULK, což znamená, že ho dostenš jen bez krabice omotanej v bublinkový fólii bez napájecího kabelu, Dažší Seasonicy už dostaněš v krabici se vším všudy...
Jo jasne, mrknu na to. No ja jsem vedel ze beru nic moc zdroj tehdy, ale mel jsem ho jeste na mene vykonnem pc nez mam ted a rikal jsem si, ze tam mam velkou rezervu, tak by to mel ten zdroj vpohode zvladat. Nicmene uz ted jak jsem psal to sice zvlada, ale s odrenyma usima a je tam uz teda riziko atd. Defakto muzu dat kabelaz z tohoto zdroje, ale nevim, jestli se i tady oplati setrit..
No co jsem koukal tak Zalman je prý také "Střep", já osobně nevím jak silný zdroj by tato sestava potřebovala, takže nevím jaký zdroj za jakou cenu poradit... Jinak zdroje od Zalmanu prý nejsou dobré, Zalman se jíž od svého vzniku zabýva chlazením a vůbec ventilátory, apod. takže jejich zdroje asi budou nějaké lacinější zdroje od jiného výrobce, které jen prodávají pod svojí značkou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.