Nejste přihlášen/a.
Ahoj, hledal jsem na internetu návod ke kameře a jeden jsem si stáhl a nainstaloval, ale s tím návodem se mi nainstaloval program, který se jmenoval Dataupdater, nebo tak nějak. Tento program šel i špatně odinstalovat, pa k jsem zjistil, že mám v Pc více prográmů, které se sami nainstalovali, byli mezi nimi Lištička, Zrychlení počítače a další, když jsem nějaký odinstaloval, tak se zas objevil další, mám Windows 8.1 a antivir Defender, antivir se ani jednou neozval, a když sem ho otevřel, tak měl status, že Počítač je potencionálně nechráněn, spustil jsem test, ten je v pořádku nic nenašel, zajímalo by mě, jestli jste se s tím někdy setkali a co bych teď měl dělat, nejsem si jistý, zda nemám v Pc nějaký škodlivý software, napadlo mě, jestli bych pro jistotu neměl přeinstalovat windowsy. Díky(Pardon - samy)
Ještě jsem neviděl, aby se Lištička sama instalovala. Taktéž ostatní programy. Nainstaloval jsi si je sám svojí nepozorností při instalaci jiných programů. Musíš vše podrobně číst a ne jen klikat na Další. Pak to takhle vypadá.
Jako první bych si pořídil nějaký normální antivirus, nebo celý balík. Třeba Comodo, nebo Avast. Pak vše co nechceš odinstaluj a uvidíš.
Dobrý den, kdykoliv si něco instalujete do PC, tak musíte sledovat ty pokyny v instalačním programu a odškrtávat tam to, co není potřeba. Ta Lištička je dost otravná a v hodně instalacích. Stačí vymazat to zátržítko v instalačce a nedopustit instalaci nežádoucího softwaru. On se tam sám nenainstaluje - je to chyba uživatele. Zdravím!
P.S. Použijte např. CCleaner a odinstalujte nepotřebné.
doplněno 23.05.15 23:09:Nebezpečí pro OS je minimální, ale je velké, že si tam zase něco sám natáhnete. Tak, stačí být pozorný a nemusíte přeinstalovávat OS. Ani antivir Vám s tímto nepomůže.
Nejsou to viry - je to chtěné, resp. instaluje to uživatel.
doplněno 24.05.15 10:17:Placený program se do PC sám nenainstaluje. On by si také o to zaplacení viditelně řekl - nějakým upozorněním nebo nabídkou vložení registračních údajů. A to se nedá přehlédnout, resp. program by stejně nefungoval (nebo jen dočasně). Tak, toho se ani nemusíte obávat. Jen si hlídejte to instalování programů do PC a neinstalujte si různé lišty do prohlížeče apod.
Co se antiviru týče, za sebe doporučuji Avast. Používám ho už léta a nikdy žádný problém, pokud se děje něco nekalého, hned o tom vím a antivirus proces zastaví. Jinak mě nesedí ten návod a instalace. Pokud návod, tak bych to viděl na nějaké pdf-ko. Pokud něco takového je jako exe soubor, jedná se spíš o nějakou návnadu pro důvěřivé. Většinou by takové věci měly být na stránkách výrobce? Jinak při instalaci, vždycky koukat, co se instaluje společně s požadovanou aplikací. Někdy se takový balast tváří i jako součást základní instalace.
Myslíte, že nějaký program z těch všech co se mi nainstalovaly (už si nepamatuji všechny názvy), mohli být třeba placené, nebo tak něco?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.