Nejste přihlášen/a.
Mám následující problém. Nový notebook HP Probook 450 G2. Standardně je tam klasický 2,5" 1TB disk z něhož se jinak automaticky spustí instalace Win 8.1. (to jsem zatím ani nedělal). Jenže já chci mít ale komplet systém na druhém rychlejším disku, který jsem si přidal do M.2 slotu - SSD 256GB a ten původní 1TB používat jen na data.
Jak to udělat? Co vím, tak klonovací programy mají dost zásadní problémy s dynamickými GPT disky (což ten 1TB určitě bude). Mělo by asi nějak jít přes vytvoření recovery disku - takhle se mi kdysi zadařilo u Lenovo notebooku, jenže jsem tam pak nechal jen ten SSD disk (nb neměl místo na 2 disky)
Neporadili byste mi někdo přesný postup u tohoto notebooku?
Dělal jsem to takhle. Zazálohoval jsem si soubory z HDD, ten jsem pak odpojil. Spustil jsem PC s SSD, udělal na něj instalaci OS a programů. Po zpětném připojení HDD jsem udělal formátování HDD a na něj obnovil soubory ze zálohy. V biosu jsem změnil pořadí bootování z HDD na SSD.
Jenže předinstalované Windows je právě na tom původním disku v nějaké skryté partition. Žádné další instalační médium s ovladači se k notebooku nedodává, tudíž to co píšete nemohu jednoduše s pouhým zapojeným SSD provést.
Po nabootování z recovery oddílu z původního HDD (u HP mačkejte F11 během POSTu) by mělo jít zvolit na jaký disk/oddíl se má OS obnovit, zkuste to.
Přes tu F11 jsem to chtěl původně dělat. Příslušné menu sice po F11 opravdu naskočí, zvolil jsem Troubleshoot a na další obrazovce by měla být volba Recovery Manager. Jenže já ji tam (což naprosto nechápu) nemám. Objeví se mi tam jen volby Refresh Your PC, Reset Your PC a Advanced Options
popisují to i na podpoře HP h20564.www2.hp.com/...
jenže to je mi houby platné, když tam prostě volbu Recovery Manager nemám. Přitom nedávno co jsem dělal na Lenovo notebooku, tam ve stejném místě tato volba byla.
Tak teď nevím co s tím. Naklonovat ten originální 1TB disk na SSD nemám čím, jelikož nemám klonovací program na podporu dynamických partition. (mám starší verzi Acronis True Image a ta to neumí).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.