Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký program na album fotek?

Od: faithoncemore* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,
různé společnosti nabízejí tvorbu fotoknih. Celkem draho. To mne inspirovalo, ale hodlám zaplatit pouze za tisk a vazbu, máme u nás solidní firmu, kam chodím levně tisknout fotky na tvrdý papír. Mám v plánu provést výběr fotek a připravit k tisku fotoknihu pro každý rok, aby bylo co papírového k prohlížení za ty roky, od kdy máme fotky jen v PC. Ráda si nechám poradit, jaký program by byl nejvhodnější pro tvrobu koláží fotek s doprovodnými texty. Děkuju.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste upřesnit, jestli hledáte grafický editor pro úpravu fotek (obrázků), ve kterém si upravíte jednotlivé fotky, ty si odnesete na flashce do "tiskárny", necháte je jednotlivě vytisknout a až potom svázat. Nebo hledáte program, který má to album vytvořit z upravených fotek a necháte tisknout jako hotový celek. Jinak, já používám GIMP, ale jestli je tam i tvorba alba, jsem se nikdy nezajímal, resp. nepotřeboval jsem toto. Zdravím!

doplněno 22.05.15 21:20:

Já dělám vše okolo grafiky, fotek a obrázků v tom GIMPu. Takže, udělat by to tam šlo.

Ovšem, ten program je trochu složitější na obsluhu a já nevím, jestli máte už zkušenost s grafikou v PC. Pro Vás by byl vhodnější nějaký jednoduchý program, který to album už vytvoří, resp. Vy si to tam prohlédnete tak, jak to bude vypadat po tisku. V tom případě bych souhlasil s kolegou a jeho návrhem. Ale, ještě si počkejte na další rady.

faithoncemore*
hodnocení

Dobrý večer, Bene, děkuju za odpověď. No mám fotky v JPG, ty obrázky už nechci dále upravovat, jen je chci vložit a naaranžovat spolu se stručnými komentáři do jakýchsi koláží dejmetomu formátu klidně A4, pak to nechám oboustranně vytisknout na silný papír a vazbu si buď udělám sama kruhovou, případně si nechám doporučit nějakou pěknější. Děkuju.

jofa*

Tak třeba Zoner editor ma spoustu předloh v různých sestavách od jedné až po několik fotek na stránku. Jen si napíšete text a umístíte libovolně. Já bych se přiklonil k vlastním sestavám. Vytvoříte si podklad podle vlastních představ od různých struktůr papíru až po podklad z fotografie, různě tónované, atd, atd. Fantazii se meze nekladou. Potom již vkládáte vybrané fotografie podle libosti velké, otočené, šikmo, no prostě na co si vzpomenete. Doplníte textem, zase jakým chcete a vzpomenete. Uložíte a jdete na další stránku.

doplněno 22.05.15 21:26:

Jsou tam i tématické předlohy. Narození, svatba, výročí, škola, promoce a mnoho jiných.

faithoncemore*
22.05.15 21:15
hodnocení

Díky :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]