Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Monitor ukazuje pouze 5s pak ztmavne

Od: pepa210 odpovědí: 6 změna:

Zdravim, poradte mi prosím co je v monitoru špatně když zhruba 5 vteřin po zapnutí zobrazuje, a pak ztmavne. Po vypnutí a zapnutí tlačítkem se to opakuje, monitor mám rozdělaný, elektrolity josu ok.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

raplik*
hodnocení

0x

Není špatný kontakt?

nikdo*
hodnocení

0x

Pravděpodobně jsou v háji trubice. Berou větší proud než mají, a hlídací obvod je po chvíli odpojí. Nebo trafa, ale to není moc pravděpodobné.

pepa210
hodnocení

Taky mě to napadlo, protože se vypne jenom podsvícení (obraz trochu vidět je) a také monitor trochu píská když je zaplé podsvícení (nejspíš jak berou moc proudu) . Nevíte jak se to dá opravit? Jdou vyměnit jenom ty trubice nebo se musí měnit celý displej? Díky

doplněno 22.05.15 19:04:

Myslíte že se trubice budou muset vyměnit, nebo budou stačit opravit?

To bude pravděpodobně spíše závada napájecího zdroje pro ty trubice... To pískání by mohl způsobovat vadný tranzistor...

nikdo*

Stačí vyměnit jen ty trubice. Pokud ssebou nevzaly ještě neco jiného. Ale nejsou nejlevnější, a hodně záleží na tom, jestli ten monitor za to stojí.

tranzistor
hodnocení

0x

Léta jsem se tím zabýval a většinou jsou v háji vyschlé kondenzátory. Opravdu. Vyměň ty elyty všechny a bude to OK. Pokud to nabíhá, tak trubice i tranzistory OK.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]