Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v programu GIMP si otevřete (vytvoříte) obrázek. Potom klepnete na Soubor a v nabídce Uložit. Mělo by vyskočit okénko, tam zadáte název a formát (např. 001.jpg).
Potom vyskočí další okénko a tam zvolíte kvalitu (dávám 100 procent) a Uložit (Save).
Ale, mám GIMP pro OS Linux - může být drobný rozdíl. Zdravím!
doplněno 21.05.15 11:36:Omlouvám se - vytvořený obrázek se ukládá přes Uložit jako.
doplněno 21.05.15 14:05:Tak, to něco jiného smažte a místo toho zapište za název (a tečku) jpg.
doplněno 22.05.15 13:15:Je tedy možné, že to bude tak, jak píše kolega - tedy, místo ukládání Exportovat. Potom je zřejmě ta volba formátu obrázku. Já mám starší GIMP a tam (myslím) ani to Exportovat nemám. Tam mohu ukládat s volbou formátu přímo. Tak se Vám omlouvám, že jsem Vám radil "historicky". A nyní už to snad půjde.
Dřív bylo možné ukládat v libovolném formátu. V současnosti umí GIMP v režimu ULOŽIT ukládat jen svůj vlastní formát XCF.
Ostatní formáty lze uložit pouze jako export, tedy Soubor/Exportovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.