Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení obrázky v Gimpu

Od: zavinac® odpovědí: 6 změna:

jak uložit obrázek v Gimpu ,,nejde to

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, v programu GIMP si otevřete (vytvoříte) obrázek. Potom klepnete na Soubor a v nabídce Uložit. Mělo by vyskočit okénko, tam zadáte název a formát (např. 001.jpg).

Potom vyskočí další okénko a tam zvolíte kvalitu (dávám 100 procent) a Uložit (Save).

Ale, mám GIMP pro OS Linux - může být drobný rozdíl. Zdravím!

doplněno 21.05.15 11:36:

Omlouvám se - vytvořený obrázek se ukládá přes Uložit jako.

doplněno 21.05.15 14:05:

Tak, to něco jiného smažte a místo toho zapište za název (a tečku) jpg.

doplněno 22.05.15 13:15:

Je tedy možné, že to bude tak, jak píše kolega - tedy, místo ukládání Exportovat. Potom je zřejmě ta volba formátu obrázku. Já mám starší GIMP a tam (myslím) ani to Exportovat nemám. Tam mohu ukládat s volbou formátu přímo. Tak se Vám omlouvám, že jsem Vám radil "historicky". A nyní už to snad půjde.

Dřív bylo možné ukládat v libovolném formátu. V současnosti umí GIMP v režimu ULOŽIT ukládat jen svůj vlastní formát XCF.

Ostatní formáty lze uložit pouze jako export, tedy Soubor/Exportovat.

hodnocení

mylos...děkuju moc už mi to jde...Byla jsem z toho nešťastná...děkuju.

21.05.15 11:24
hodnocení

Uložení obrázky v Gimpu
hodnocení

Nejde mi to

doplněno 21.05.15 14:03:

to jpg tam nemám je tam něco jiného

hodnocení

Bene já vám děkuji,moc jste se snažil jako málokdo... byla jsem z toho hotová ,,,že to nejde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]