Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MYSQL - propojení tabulek

Od: caabik* odpovědí: 5 změna:

Zdravim,
potřebuji udělat databázi. Již jsem si vytvořil tabulky a nainportoval data, určil primární klíče v každé tabulce. Nyní bych chtěl tyto tabulky pomocí nějakého příkazu propojit, ale opravdu nevím jak.
Dokázali byste mi poradit?
Tabulky jsem propojoval v programu Acces v grafickém prostředí a tam je to jednoduché, ale jak se to dělá pomocí příkazů to netuším.
Děkuji za odpověď

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

access
hodnocení

1x

SELECT tab1.*,tab2.* FROM tab1 JOIN tab2 ON tab1.id= tab2.id ORDER BY sloupec

doplněno 20.05.15 21:59:

Zobrazí všechny sloupce z obou tabulek

Spojí se pouze věty se shodným Id, lépe řečeno klíče. Klíčem může být i primární id

Setřídit podle libovolného sloupce, nebo několika sloupců

caabik*
hodnocení

Něco jsem špatně udělal. Přikládám screen s názvy tabulek a obrázek propojení tabulek jak to má být v Accesu.

doplněno 20.05.15 22:49:

Ted jsem dokazal možná něco spojit. Kde, jak si můžu ověřit spojení? nejlépe v grafickém rozhraní?
Děkuji

MYSQL - propojení tabulek
MYSQL - propojení tabulek #2
access

Pokud Access a SQL moc neznáš tak to je veliké sousto. Už ten návrh databáze je nějak pochybný. Třeba tabulka Herci2. Sloupce herců. Jak může navázat Id herce

caabik*
Herec1 je stejny jako v tabulce filmy. Jinak jsou to jen takove provizorni tabulky. Kazdopadne kde nebo jak si muzu overit ze jsou spojeny?
access

Jak jsem psal. Tento návrh se mi moc nelíbí, třeba to je tím že nevím o co jde a vazby jsou zvláštní. Propojení má význam při aktualizaci databáze. Záleží na propojení. Např při mazání záznamu se zároveň smažou všechny napojené záznamy. Jinak je potřeba pracovat s dotazy, případně s formuláři

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]