Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upozornění na změnu hesla

Od: pomoc* odpovědí: 15 změna:

Teď mi ve zprávach, v příchozích mejlech naskočil červený pruh s upozorněním, že se mi někdo z Ameriky naboural do PC ať si změním heslo. Není to nějaký podraz, nevíte? - Děkuji za info

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

a nakonec taková byla skutečnost

napoveda.seznam.cz/...

takže chyba na Seznamu...

pomoc*
hodnocení

nonek, moc děkuji za odkaz, hned je úleva, že je vše v pořádku.

hodnocení

2x

Tady jsou podobní případy

support.zcu.cz/...

budou se objevovat další pokusy o získání přihlašovacích údajů, hesel...

novinky.cz/...

Změna hesla po určité době ano, ale ne na "nějaké"upozornění od nevím koho; podobně, jak měníte (nebo taky neměníte) heslo v internetovém bankovnictví je vhodné měnit heslo i v dalších důležitých aplikacích...

doplněno 20.05.15 13:24:

platí i pro další poštovní účty

windows.microsoft.com/...

pomoc*
hodnocení

Mockrát děkuji za odkazy. U mně to byl červený pruh, s tím oznámením, nic jiného, zatím PC funguje.

hodnocení

2x

V mejlech v prohlizeci jako je internet explorer a zobrazuje se to primo na strance s emailem (Centrum, Seznam)?

napoveda.seznam.cz/...

Je to upozorneni, ze jste se prihlasila z jine zeme. Ale nemusi to byt chyba. Ve firemni siti muzete pristupovat treba pres USA nebo Nemecko. Jestli se hlasite jen z domu, tak se presvecte, ze jste opravdu na spravne www adrese a jestli ano, klidne heslo zmente. Doporucuji zmenit i kontrolni otazky.

doplněno 20.05.15 16:08:

Jestli jste si jista, ze se hlasite jen z jednoho mista tak helso zmente s kont. otazkami.

pomoc*
hodnocení

Ano, to je ono, ta zpráva se ukázala v červeném pruhu. Zkontrolovat to neumím, heslo jsem nezměnila. Hlásím se z domova, ne z ciziny. Zatím vše funguje. Moc děkuji za odkaz.

heslo
hodnocení

0x

Smazat. Pokud otevřeš, nejspíš tam je příloha, tak je průšvih

pomoc*
hodnocení

Ne, ne, to nepřišel mejlík, jen se ukázal v poště nahoře červený pruh s upozorněním a ať změním heslo. Ale nic jsem nezměnila, zatím vše funguje.

audinos*
hodnocení

0x
Máte funkční antivirový program? A firewall?
pomoc*
hodnocení

Nemám, ani to s PC neumím.

audinos*
Doporučuji osvojit si základy bezpečnosti. Dobrý antivir k tomu!

eulalie*
hodnocení

0x

Taky se mi dneska stalo... počítač mám přitom chráněný. Tak nevím, čím to může být.

pomoc*
hodnocení

Možná by došlo k poškození, kdyby člověk poslechl a heslo změnil, proto vyčkávám a zatím vše funguje.

hodnocení

0x

Pravděpodobně půjde o pokus, jak z vás dostat nějaké přihlašovací údaje. Kde v příchozí poště? V čem čtete poštu? Jak to vypadá? Nejlépe přiložit screenshot.

pomoc*
hodnocení

Pošta mi chodí na "seznam" a nahoře stránky se objevil takový červený pruh s tím oznámením, nic jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]