Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poslední dobou mam problemy se stolnim PC. Presneji s HDD (nejspise). Kdyz hraji hry nebo sleduji videa na netu tak se mi jakoby HDD zniceho nic vypne ale pote hned najede. Je to doprovazeno zvukem vypnuti hdd a jeho opetovneho najeti. Tohle je navic doprovazeno zaseknutim celeho pc cca na 30-40 sekund potom je vse OK. Ale jakmile budu sledovat filmy na netu nebo hrat hry, nebo cokoli jineho zacne to opet znovu i nekolikrat za sebou. Tak bych se chtel zeptat jestli je to opravdu zpusobeno HDD nebo necim jinym. Pc jsem mel otevren a dival jsem se jestli neni nejaky kabel na HDD povolen ale nic. Takze si myslim ze HDD pomalu jde pod drn. Nemate nekdo podobne zkusenosti? Uvitam jakoukoli radu. PC je stary cca 4 roky a hdd taky. Co 3 mesice provadim pravidelnou udrbu. !
Taky jsem se s tímto chováním potkal a jsou dvě možnosti:
buď odchází pevný disk
nebo hapruje napájení pevného disku.
Pokud máš na pevném disku starý napájecí konektor a napájecí konektor sata, tak zkus stávající napájení odpojit a připojit ten druhý konektor (samozřejmě při vypnutém počítači).
Pokud se výpadky disku budou objevovat stále, pak už asi není záchrany a rychle si zazálohuj duležitá data.
(Nikdy se mi nepodařilo, že by počítač po vypnutí a zapnutí disku zůstal funkční.)
Dobrý den, z Vašeho popisu to vypadá, že se HDD takto chová pouze při větší zátěži (hry a videa). Řekl bych, že problém bude jinde - možná v RAM. Pokud by se HDD od napájení skutečně odpojil a potom by se znovu připojil, tak by musel spadnout OS, resp.
PC by šlo asi na restart a OS by nabíhal znovu (BIOS by HDD musel znovu najít). Zdravím!
doplněno 20.05.15 08:11:orsi99 - zkuste si i v nějakém programu otestovat moduly RAM nebo zkuste HDD připojit na jinou větev od zdroje - možná není stabilní napájení HDD a při podpětí se HDD odpojuje.
Možná zkusit i jiný zdroj v PC (a silnější). Mimochodem, při té údržbě PC čistíte i zdroj uvnitř, aby v něm nebyl prach? Tedy, zdroj rozeberete a vyčistíte?
Pc to dela i bez zateze proste ho zapnu a po chvilce to zacne. Prave delam Test vadnych sektoru to jsem teprve u zacatku a uz mam 9 vadnych sektoru 1 sektor=190MB. Kdyz se hdd jakoby vypne nebo co to dela, pc se sekne cca na 30 sekund ale to uz jsem psal. Ale nijak se nevypne. Nejde nic delat. Az po tech paru sekundach to jakoby nabehne do normalu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.