Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Při stahování z jedněch stránek kde se dají nahrávat předem zvolený televizní pořady se poslední dobou po stažení celýho pořadu dost často stáva že jde zvuková stopa někdy až o 10 vteřin dřív než obraz.
Nevíte někdo prosím vás jestli existuje nějakej program kterej by to dokázal opravit.
Díky za rady a odpovědi.
To bude nejspíše dělat přehrávač to zpoždění, než že je chyba v souboru. Stáhni si program VLC a zkus, jestli to dělá i v něm.
Právě že VLC používám na videa jako výchozí.
Až když zjistím že je něco špatně (občas jde jenom audio a obrazovka je černá) tak to zkusím přehrát ve Windows Media Playeru a většinou v něm zjistím že audio jde mimo video o těch zhruba 10 vteřin.
Nikdo nic?.?.?
Zdravím Ernie.
Díky za ochotu mi pomoct ale v tomhle to asi nebude protože to hraje ve všech přehrávačích (VLC, WMP, KMP) stejně ale hlavně to dělá jenom někdy.
Jak se k tomu prosím dostanu?.?.? Nepodařili se mi to najít.
Dobře zítra to vyzkouším a napíšu.
Vlastně už dneska.
Zdravím.
Tak bohužel se mi s tím nic nepovedlo udělat protože to video ve VLC začne tak že je slyšet jenom zvuk a je černá obrazovka. V ostatních přehrávačích jede video hned. Když potom 2x překliknu kamkoli dál v čase přehrávání tak se teprve ukáže obraz. Zkoušel sem (několikrát) potom najet na začátek videa ale bohužel i když video začne hrát od začátku tak audio jede pořád z toho místa kde sem před tím skončil.
Co kdybych nějak zkusil vytáhnout audio jako mp3, potom samotný video useknout o ten čas o kterej mi jede audio stopa napřed a potom to zase sloučil?.?.?
doplněno 23.05.15 12:14:Tak sem to vyřešil tak že sem si přes Format Factory vyndal (jiný slovo mně teď nenapadá) zvuk do samostatný mp3.
V KMPlayeru pustil video a tu mp3 pustil zvlašť ve WMP a srovnal aby seděly časy.
Bene já nevím a asi to ani nebudu zkoušet protože nevím jak.
Ten zvuk sem si pustil v jednom přehrávači a po 10 vteřinách sem pustil v druhým přehrávači video.
Dobrý den, také jsem se s tímto problémem občas setkal a je to nepříjemné. Ale, upravovat ten posun zvuku v souboru videa trvale nemá význam, protože ten soubor je v pořádku. Jde jen o chybu při přehrávání. Zkoušel jsem takový "špatný" soubor vypálit na DVD a potom už byl zvuk při přehrávání z tohoto nosiče v pořádku, ale dříve, když bylo přehráváno z HDD, tak byl ten posun zvuku. Zřejmě je pro přehrávač to přehrávání z HDD náročnější, než z nosiče v mechanice. Ta synchronizace zvuku je možná např. i v KM Playeru. Zdravím!
doplněno 23.05.15 07:50:Možná nejde o přesný technický popis toho, co se přesně v PC odehrává při přehrávání videa. Jen jsem psal, že mám takovou zkušenost a byl tento rozdíl.
doplněno 23.05.15 17:15:lujs - když se Vám podařilo ve Format Factory ten zvuk "vypreparovat", nešlo by ho tam do videa zase (po jeho úpravě) vrátit? Ptám se, protože jsem to nezkoušel.
doplněno 23.05.15 18:39:lujs - díky. Já jen, že když to šlo ven, tak by to mohlo jít i zpět. Ale, jinak ta Vaše forma přehrávání je logická (i když "přes ruku").
Zřejmě je pro přehrávač to přehrávání z HDD náročnější, než z nosiče v mechanice.
HDD je mnohem rychlejší než DVD, takže v tom problém rozhodně není. Navíc PC čte ten soubor postupně od začátku do konce a jsou v něm vedle sebe jak zvuk, tak obraz, takže to není tak, že by třeba zvuk nečetl nebo ho četl pozdě. Čte to ve stejný čas.
Problém nastává až v následujícím zpracování v přehrávači, kdy se musí dekódovat obraz (což trvá výrazně déle než dekódovaní zvuku). Pak se musí zjistit, který zvuk patří přesně k tomu obrazu a tady nastává ten problém. Z nějakého důvodu to ten přehrávač není schopen zjistit nebo to nedokáže zajistit (např. dříve to nastávalo v situacích, kdy PC bylo pomalé a nestíhalo dekódovat obraz dostatečně rychle, než měl začít dekódovat další obrazové políčko filmu a tak obraz běžel pomaleji než měl a tím pádem mu zvuk ujížděl.)
A jak je možný že když pustím video ve VLC, hraje mi jenom audio a je černá obrazovka a když ho pustím ve WMP nebo v KMP tak hraje normálně?!?!?!?!?
Ne ne videa stažený z ulož.to nebo z jinejch stahovacích webů hrajou naprosto normálně todle dělají videa jenom stažený z webu http://tv.sms.cz/.
Tam když se zaregistrujete tak můžete nahrávat z TV programů.
Dobrý den, zkuste se dostat do Nastavení VLC a tam v položce Video by mělo být Outputs modules - a tam vyzkoušet všechny možnosti (snad se jeden zadaří). Zdravím!
doplněno 27.05.15 22:52:Bude to něco jako Výstupní video moduly nebo Video výstup. Nyní tam asi bude volba Default (Výchozí). jde o to, že se VLC pokusí video přehrávat jiným výstupním modulem, resp. zkusíte jiný.
doplněno 27.05.15 23:08:To není vůbec ono. Vy si musíte otevřít Nastavení nebo Možnosti nebo Předvolby. To vyskočí okénko nejen roletka. Projděte si vše, co je na té horní liště a někde to tam musí být.
zdravím bene.
Já ten VLC mám v češtině takže co to prosím znamená?.?.?
doplněno 27.05.15 23:05:Tak nevím. U videa jsou tam jenom tydle položky.
doplněno 27.05.15 23:07:Začínám mít pocit že budu muset někoho nalákat na spolupráci přes teamviewer.
Tak sem u Nastavení videa zrušil Zrychlený výstup videa (Přesah) a Dekoraci oken.
Tak uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.