Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás všechny. Prosím, poraďte mi jak si stáhnout do počítače Adobe flash plyer. Bojím se abych něco nezkazila. Našla jsem to ve vyhledávači v Seznamu, ale nevím na co mám kliknout. Jsou tam tři nabídky. A také jestli se to nějak stáhne samo, nebo jak to mám uložit a nainstalovat. Děkuji moc za pomoc.
Ahoj, důležitá připomínka : zruš si obě zatržítka u volitelné nabídky a na totéž si dávej pozor i při aktualizacích.
Mimo jiné najednou místo 61 MB to bude jen asi 16 MB a hlavně se to pak těžko ruší.
doplněno 16.05.15 12:09:Neboj, po zrušení zatržítek to bude vypadat jako na druhém obrázku. Hlavně si všimni těch MB, je to velký rozdíl
Kdepak, já se bojím. Nevím jestli víš, že mám nový počítač a trvalo to tři hodiny, než mi to všechno nainstalovali a přetáhli ze starého notebooku a nemůžu toho člověka otravovat v jednom kuse. Je to skoro příbuzný a nic za to nechtěl, tak mi je trapné se na něho obracet znova. Ani na benzín si nevzal. Napsala jsem nahoře Benovi, tak si to prosím přečti. Je tady ta vnučka sousedky a nabídla se to nainstalovat přes tu Slunečnici, ale vy o tom nepíšete, tak se raději ptám, jestli to je možné také.
Dobrý den, otevřete si svůj prohlížeč (např. Firefox), odklepnete odkaz zde dole, vyberete si tam svůj OS (operační systém - Windows 8.1, že?), ale on už tam snad bude vidět a napsaný.
Potom klepnete na tlačítko Stáhnout. Před instalací je dobré vypnout firewall a antivir (je to tam i uvedeno), aby se instalace řádně dokončila. No, uvidíte, ale zde nastane asi problém. Zdravím!
doplněno 16.05.15 09:41:Takže, první krok je vybrat si ten správný Adobe Flash Player. Volíte podle prohlížeče (např.
Firefox) a OS (Windows 8.1 64-bit). Také si vyberete tu nejnovější verzi, která má nejvyšší číslo.
Po odklepnutí Stáhnout (krok 2) by se měl soubor uložit do PC. Třetí krok je nějaká reklama a tu budete ignorovat. To bude v tom odkazu vše. Potom ten stažený soubor najdete v PC tam, kam byl uložen při stahování. Soubor se musí nainstalovat - snad se to podaří.
doplněno 16.05.15 10:17:patronka - protože mám OS Linux, tak tyto uvedené nabídky nemám na té stránce vůbec viditelné. Toho jsem ušetřen. Ale, poznámka je to důležitá - jinak si člověk nainstaluje také něco nechtěného a potom se diví nebo se toho nemůže zbavit. Obecně je dobré postupovat při instalacích do PC pomalu, číst vše a uvažovat.
doplněno 16.05.15 12:00:suzymon - možná to je lepší řešení, než se s tím trápit sama. Ovšem, nic zásadního to není. Doporučuji, až Vám tam bude s PC někdo něco dělat, stát u něho, dívat se, ptát se a případně si to zapisovat - prostě učit se a potom být více soběstačná přes PC. Hlavu na to máte, tak přidáte i rozvahu a uberete "bobky".
Tak teď jsem byla u sousedky, za kterou přijela vnučka. Ta mi nabídla, že mi to stáhne přes Slunečnici a naistaluje. Řekla jsem jí, že se napřed zeptám na poradně, jestli to tak v mém případě půjde. Bene, Ty víš, jaký mám počítač. Tak myslíš, že to přes tu Slunečnici také půjde nainstalovat?
Dobrý den, nedělal bych to přes Slunečnici - zde je přímo odkaz a ten funguje (a je to originál).
Tady nebude žádný problém - možná až při té instalaci. Zde je jenom dobré zrušit ta zátržítka.
Ale, to už víte. Zdravím!
P.S. Máte OS Wndows 8.1 a 64-bit
doplněno 17.05.15 09:48:suzymon - už toto neřešte. Co mělo být nainstalováno, tak tam je a nyní už to nemá význam řešit. Zátržítko (a jeho funkci) znáte - čtvereček je buď prázdný nebo je v něm takové "V". To umíte také a jedním klikem. V tomto případě se to mělo udělat před tím stahováním souboru.
Nedělejte si zbytečné starosti - jestli se Vám přehrávají videa např. na Novinky.cz, tak je to tam nainstalované správně.
doplněno 17.05.15 10:27:suzymon - pokud jde přehrávat video ze stránek ČT, tak je to vše OK. Tam jsou právě ta videa ve formátu flash a k tomu je nutný ten Adobe Flash Player. Tak, jeden problém s tím novým PC je vyřešen a budeme se těšit na další .
Bene, já si spíše přehrávám například "Máte slovo" s Jílkovou, protože většinou v polovině usnu. Nebo nějaké návody a recepty z Francie, nebo Anglie. Nebo i některé programy z ciziny. Bude to zřejmě přes You Tube. Jílkovou už jsem včera vyzkoušela a jde to. Tak si myslím, že to půjde i na tom Youtube. A máš pravdu, už se v ničem vrtat nebudu. To nejpodstatnější mi funguje a kdyby se časem ukázalo, že mi něco chybí, tak prostě počkám, až ke mně přijde někdo zručný.
Jéžiši, tak tohle je na mne hodně. Já teda raději počkám na nějakou dobrou duši. Já jsem zmatkař a určitě bych si tam nainstalovala nějakou blbost a ještě ke všemu zrušila to, co mi tam bylo předevčírem naistalováno. Ale děkuji za Vaši snahu.
Suzymonko: stáhněte si to z odkazu co vám dává Ben a ještě se držte rady kterou vám dáva Patronka a všechno by mělo proběhnout v pohodě.
Zrovna dneska mi kompjůtr nabídl aktualizaci AFP tak sem si ji stáhl.
Potom sem v CCleaneru uviděl že tam mám dva naprosto totožný AFP . Jeden sem si odinstaloval v domění že když sou tam dva tak jeden je zbytečnej. Bohužel sem byl hned při spuštění jedněch TV stránek upozorněnej nam to že nemám AFP.
Znova sem si ho teda stáhl a ani sem nevypínal firewall a antivir a vůbec nic se nestalo .
Teď tam zase mám dva úplně stejný soubory AFP ale už je tam nechám.
Tak už to je hotové. Já jsem to teda opravdu nedělala, ale dala jsem přečíst postup tomu děvčeti a ta to nakonec s menšími potížemi zvládla. Ale že bych z toho něco pochytila, to se říci nedá, neboť měla samozřejmě svou hlavu, jako všichni mladí lidé a mačkala tlačítka rychlostí blesku. Raději jsem se přestala dívat a modlila se ke svým andělíčkům, aby to dobře dopadlo a neudělala mi v tom nějaký zmatek. Ale počítač funguje a to je důležité. Díky všem S.
Gratuluji, ono to nic tak složitého není. Hlavně si někam poznamenej to zrušení zatržítek, PC ti čas od času nabídne aktualizaci a tam ta volitelná nabídka bude taky. Správně píše @ben, že je při každé instalaci potřeba všechno číst, přemýšlet a neukvapovat se. Hezký večer a dobrou noc. Patronka s kocourkem
Už tě nic nehoní, tak si v klidu otevři ten odkaz, co poslal @ben a podívej se, co to všechno nabízí. Dokud neklikneš na "instaluj", tak se nic neděje a i kdybys klikla, dá se to zastavit. Zatržítko zrušíš kliknutím, novým kliknutím se zas objeví. Vyzkoušej si to. Při aktualizaci se objeví úplně stejná stránka.
Ahoj patronko, já jsem jí o tom zrušení těch zatržítek také říkala, ale ani nevím, jestli to udělala. Jak jsem řekla, děsně pospíchala a na obrazovce to se to střídalo tak rychle, že jsem nemohla nic zachytit. Ale ještě bych teda pro případ, o kterém píšeš, potřebovala vědět, jak se ty zatržítka vypínají. Kde je najdu? Na co mám kliknout, aby se mi objevilo něco, kde bych to mohla zrušit a potom zase zapnout. Ani si nejsem jistá, jestli mi tam nastavila tu silnější verzi. Také jsi o tom Ty a Ben psala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.