Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Složit PC do 15k

Od: beck odpovědí: 14 změna:
Dobrý den, jak už to tak bývá překecal jsem maminku na novy pc a tímto bych Vas chtěl pozadat, zda by mi někdo z Vás nesložil PC do ceny 15k nejpravděpodobněji na hry :) nejspíše na czc.cz :)
Děkuji předem

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

chizuru*
hodnocení

1x

Ahoj,
tady je můj návrh za 15 tisíc bez Windows, monitoru, klávesnice a myši, jednoduše čistě jen počítač. Skříň bude asi dle vlastní volby, takže se tam možná nějaká ta koruna přihodí, ale nemělo by to být nic drastického. :)
CPU: czc.cz/...
GPU: czc.cz/...
MB: czc.cz/...
RAM: czc.cz/...
Zdroj: czc.cz/...
Disk: czc.cz/...
Mechanika: czc.cz/...
Skříň: czc.cz/...
Celkem je to 15 035 Kč, pokud jsem se nikde nepřepočítala.
Mělo by to být schopné rozjet všehny nejnovější hry na poměrně vysoké detaily. :)
Kdyby se někdo zajímal, tak CPU jsem zvolila i3-4160 místo 4170 proto, že 4170 není v CPU support listu MB.. Možná by to šlo, ale neriskovala bych to. :)
Ještě jedna věc.. u disku nebude SATA kabel, nevím jestli bude u desky.. pokud se bude odebírat přímo na prodejně, bude se lepší poptat jestli je u desky v balení.. případně ho dokoupit To samé s mechanikou.:)

doplněno 17.05.15 07:46:

sushenka: No, jestli i3-4160 nestačí pro GTX 960, tak to je zajímavé, jelikož já jsem se svojí kombinací i3-3250 s GTX 970 ještě nikdy nenarazila na to, že by CPU bylo Bottleneck. :-D
hlucha: Navštívila jsem různé kalkulačky, přímo i ověřovala na různých stránkách jestli stačí proud na 12V větvi a všechno říká, že to stačí. Navíc sama NVidia uvádí na svých stránkách že 400W by měl stačit. :)
Co do skříně, tak ta je dle vlastního výběru, dala jsem tam prostě tu nejlevnější, co já vím co se tazateli líbí.. :) Ale já sama mám 12 let starou skříň, jediný průduch je v zadu na jeden 80mm větrák, který tam ani není, takže jediné ventilátory mají CPU a GPU a nikdy jsem neměla problém s teplotami. i3 je v klidu na 30°C, při 100% zátěži max na 55°C , GTX 970 má v klidu 35°C a ve 100% zátěži max 72°C, což ani jedno nejsou teploty, které by se považovaly za špatné. :)
Zkuste někdo sestavit lepší počítač za 15 tisíc, já si myslím, že to už asi moc nepůjde. :)

sushenka

s tim i3 si děláš prdel vid?

hlucha*

Zdroj je spíš zdrojem problémů, skříň to samé - upeče se to.

raplik*
hodnocení

0x

Ahoj, je to za 16 137 Kč ... na ničem už asi ubrat nejde aby se na tom dalo normálně hrát... mám to stejně jak ty jen mám o trochu dražší zdroj a lepší grafiku a jedu si Battlefield 3, BioShock: Infinite, Mafia 2, World of Tanks, NFS Most Wanted 2.. všecko jede na ultra na FHD na 60 FPS... kromě Watch Dogs ... to jen na medium/high a není to zrovna na 60 FPS... pokulhává ramka... je nuntý dokoupit další 4 gb ... :) czc.cz/... ... bylo by to levnější s AMD procesorem ale později není možnost upgradovat, žere to jako... a topí to takže by si musel dokoupit ještě chladič... takže Intel je lepší volba... :)

hlucha*

S ohledem na cenu bych volil G3258 + OC, s odpovídající deskou.

raplik*

Také jsem o tom přemýšlel ale nevím jestli se chce tazatel pouštět do taktování a jestli vůbec ví jak na to :) a neztrácí se tím záruka?

hlucha*

Neztrácí ;).

raplik*

Tak když to přetaktuje tak záruku neztrácí, ale pokud procesor přetaktuje a přetaktováním se zničí (spálí) tak záruka padá pokud vím

raplik*
hodnocení

0x

Skříň bych vzal Zalman Z1 mám ji taky a není na co si stěžovat... předek pěkně nasává a zadek vyfukuje teplej vzud pryč... a je kvalitní... já bych tam mrsknul 4160... co je na i3 špatného? až budou peníze upgraduje na i5-4460 nebo xeona... i3 se vyrovnává 8jádrovým AMDčkům... navíc AMDčka topí a žerou nutnost koupit chladič který i3 má v balení a v pohodě ji uchladí... a AMD procesory nejdou upgradovat na lepší, většinou musíš koupit i desku..

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Já mladýmu cca před 1,5 měs. pořídil tohle: czc.cz/...
Odečti monitor a seš na cca 15,5 tisících. Windows 8.1 jsem pořešil "tak nějak jinak"

raplik*

Až na ten zdroj a grafiku... opravdu se vyplatí kvalitnější zdroj... doporučené značky: Seasonic, FSP Group, EVGA a Corsair... značky jako EuroCase, CoolerMaster... bych nebral ani zadarmo... zaručeně vám to odpálí počítač... jinak tu dual-x bych nikam už nedával... 100 kč více a máte czc.cz/... má vyšší takt jádra a nejkvalitnější,nejtišší a nejpoužívanější chlazení Twin Frozr IV... mám stejné chlazení a větráky nejdou víc jak na 50% a teplota je kolem 60... což je u grafiky při zátěži velmi málo...

frantisekpetru*

Zdroj není ani EuroCase, ani CoolerMaster, ani nic žádný podobný šunt. Enermax patří pokud vím taktéž mezi ty kvalitní a osvědčené výrobce.
Grafika je tam taková proto, protože v době objednávky stála 4300 Kč a tebou uvedená MSI stála 4700 Kč, nic víc, nic míň

hodnocení

0x

Aby to bylo vyloženě na hry, to do 15 tisíc nejde. To máš tak možná na grafiku a monitor.

kangaroo*
hodnocení

0x

CPU i3 za cca 3500Kč :) Za míň jak 3500Kč koupím zánovní i5 či i7 dělo od solidního prodejce a ještě v záruce a s ohledem na cenový limit bych šel spíš do provedení na AMD. Taky je levné řešení koupit Xeon Quad core pro s775 a desku co ho podporuje a deska co taky umí aspoň 16GB RAM DDR2 a nejlépe s podporou ECC server RAMek (zrovna nedávno jsem viděl aukce na 8GB RAM DDR2 ECC a konečná cena byla nakonec do 200Kč :) ) a zbytek HW podle libosti. Tohle je takový Mercedes řešení pro chudé, ale co mají přehled :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]