Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uložení vnější ip adresy do souboru

Od: blechta® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

Potřebuji vytvořit "cosi" co by jednosu za čas (řekněme jednou za hodinu) uložilo vnější ip do nějakého souboru (např. ip.txt) a pokaždé soubor přepsal,tedy nepřidával ip adresy do sloupce, ale pokždě jí přepsal (smazal soubor, a vytvořil nový například) Nevíte jak to udělat? Skoušel jsem něco sesmolit jako dávkový soubor, ale ipconfig uložený do soboru, je nepřehledný, je tam vidět kde co, ale já potřebuju pouze tu vnější ip jenom to. Nebyly by tu někdo ochotný něco takového svtořit? stačí, aby to po spuštění ten soubor vytvořilo a hned se to zas zavřelo, vyvolávat po hodině si to budu klidně sám pomocí něcěho jinýho...

Díky za rady a návrhy :)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nikdo*
hodnocení

0x

Napište do příkazového řádku ipconfig>jmeno.txt a vytvoří vám to txt soubor s názvem jmeno.txt Přebrat si ten textový soubor už musíte sám. Půjde to klidně zase z příkazového řádku, např.

joudic*
hodnocení

0x

nejlepsi je databaze a ne txt, vytvorit tabulku ve ktere bude (id, cas, ip) cas se bude porovnavat z databaze s aktualnim time(); a kdyz bude rozdil vetsi nez si zadate provede se UPDATE table SET cas =time(); ip=$ip WHERE id = 1
ip zjistite takto (nevidim tu <code> takze to bude nejspis rozbite)
$ipaddress = ;
if ($_SERVER[HTTP_CLIENT_IP])
$ipaddress = $_SERVER[HTTP_CLIENT_IP];
else if($_SERVER[HTTP_X_FORWARDED_FOR])
$ipaddress = $_SERVER[HTTP_X_FORWARDED_FOR];
else if($_SERVER[HTTP_X_FORWARDED])
$ipaddress = $_SERVER[HTTP_X_FORWARDED];
else if($_SERVER[HTTP_FORWARDED_FOR])
$ipaddress = $_SERVER[HTTP_FORWARDED_FOR];
else if($_SERVER[HTTP_FORWARDED])
$ipaddress = $_SERVER[HTTP_FORWARDED];
else if($_SERVER[REMOTE_ADDR])
$ipaddress = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
else
$ipaddress = UNKNOWN;

hodnocení

*smich*, joudic oceňuji vaši snahu, ale asi jste mne trochu přecenil, ani za mák tomu nerozumím, a už vůbec nevím co s tím *ee*. Já nejsem žádnej programátor, takže polopaticky, co a jak a hlavně mi řekněte co s tím (do čeho a včem uložit (stále dávkáč?) nebo něco co se musí kompilovat, coz toho poleze za tabulku, a vůbec *nevi*) Já jen potřebuju něco (nějakou aplikaci (proces) co jednou za určitý čas uloží IP do třeba .txt souboru a nic víc... :)

ale děkuji za snahu...

doplněno 17.05.15 23:23:

Ahá... Asi vím jak jste to myslel s tou databází... Bohužel je toto řešení pro mne stejně nevhodné... Výstup si totiž bude přebírat jiný program, co bude IP publikovat na web,aby se uživatelé mohli připojovat...

ctenar*

Jestli to bude tvoje IP a bude to sloužit k tomu, aby se lidé zvenku mohli připojovat k tobě na server, tak se podívej na dynamické DNS (cs.wikipedia.org/wiki/Dynamické_DNS) a budeš pořád dostupný třeba jako blechta.myIP.com/... (jestli se zaregistruješ na myIP.com nebo jak se ten server, který si vybereš, bude jmenovat).

hodnocení

To je nápad!, z vašeho seznamu jsem skusil nubem.com, ale po několika hodinách práce jsem to vzdal, dostal jaem se do fáze, že když se pokusíte přes prohlížeč připojit na blechus.mynubem.com otevře se vám akorát přihlášení do mého routeru :D (alespoň mně se to tak zjevilo...) Jenže já na serveru hostuji hru, né nějaký web... mám interní ip toto serveru a na ní mám nastavené přeměrování na port, takže se lidi do hry připojujou přes <moje vnější ip>:<port> jenže nejsem schopen si s tím nubemem poradit... Ono tu sice řešení je, a o sice statická ip, ale ta stojí 50,- mesíčně a na to opravdu nemám... takže potřebuji (když už to dns... tak zadarmo...) jenže ten nubem je takovej divnej, mám dle jejich návodu na serveru sh soubor který pravidelně jednou za 5 minut aktualizuje jejich dns, ale problém je v tom, že už vubec nechápu jak to funguje, a jestli to vůbec fungovat bude...

ctenar*

DynDNS je právě pro dynamické, stále se měnící se adresy. Proto to bylo vymyšlené, protože většina koncových lidí nemá statické adresy.

Na svojem routeru musíš mít přesměrovaný port. Jak se to dělá a jestli to tvůj router umí, to už je věc tvojeho routeru. Podívej se do návodu.

Ten skript dělá to, co jsi chtěl - jednou za čas zjistí tvoje IP a aktualizuje databázi (DNS), ve které si jakýkoliv počítač může standardní cestou zjistit tvoje IP, stejně jako by si zjišťoval IP třeba Googlu.

Jestli ti nubem.com nefunguje, tak zkus nějaký jiný. Jsou jich stovky a zadarmo. Podívej se po nějaké novější recenzi různých dynDNS serverů a podrobném návodu na nastavení. Nemůžu pro tebe všechno googlovat :)

Pamatuji, že už ale dávno ta komunikace mezi PC a aktualizováním dynDNS byla standardizovaná a existují na to hotové programy, kam se jen doplní ta adresa dynDNS serveru, takže je mi divné, že na to používají nějaký svůj skript.

hodnocení

mno ten skript jsem si musel sám napsat, běží to přes curl, ale to je jedno... Já potřebuju vědět, jestli jsem to udělal dobře a potom jak se přes "to" připojit... Na jejich stránkách nubemu, když se přihlásím, tak mám psáno, že DDNS mám zapnuto, a je pod tím moje IP a k ní přiřazeno blechus.mynubem.com, jenže já se nechci připojovat na svou vnější IP, ale na ten koncový počítač, takže mi tam chybí ten port... ...nebo ne? Když totiž dám blechus.mynubem.com:27010 což je ten port, tak to nejde...

ctenar*

Už jsem to psal - ten port 27010 je na tvém ROUTERU. Odtamtud ho musíš přesměrovat na 192.168.0.1:27010 (předpokládám, že 192.168.0.1 je IP adresa tvojeho serveru na tvojí domácí síti za routerem). Je to typicky někde v nastaveni routeru.

hodnocení

A jak to mám přesměrovat dál? Do routeru se nedostanu, je to totiž anténa a ta patří poskytovateli, tudíž tam má i své heslo...

ctenar*

Jestli ta "anténa" má na svém výstupu ethernetový konektor s privátním rozsahem adres (192.168.x.y), tak to asi máš smůlu :( Snad jen zavolat poskytovateli, že chceš provozovat server s dynDNS, co pro tebe může udělat.

hodnocení

no to bude asi ten problém, že mi asi možná bude cpát tu statickou ip, navíc já se v tom stejně moc nevyznám, skusil jsem ještě miniDNS a tam ať na cokoliv kliknu, tak je mimo provoz... Takže tu mám ten nubem, ale ten přesně přesměrovává na moji ip adresu, nikoliv na adresu + port, v té anténě pravděpodobně budu mít od nich nastavejnej i ten port forward... ale jak říkám do ničeho se nedostanu, protože je to jejich, a jelikož ani nevím co tam vlastně nastavit, tak ani nevím, kde je chyba...

ctenar*

Co je to za firmu? Zkusím se na jejich web podívat, jaké technické řešení používají.

hodnocení

je to místní poskytovatel: hanspaul-city.net/...

ctenar*

Můžeš sem poslat screenshot toho když se ti to připojuje na ten web na routeru místo na tvůj herní server?

Koukal jsem na stránky toho poskytovatele a žádné podrobnosti jsem tam nenašel. Předpokládám, že anténu más od nich a z ni ti vede už kroucená dvoulinka? Máš připojený jen svůj 1 PC nebo tam máš ještě nějaký přepínač (třeba i s WiFi), přes který připojuješ více počítačů doma?

Ten poskytovatel tvojeho připojení se mi jeví jako nadšenec, tak věřím, že kdybych poslal mail na podporu a zeptal se ho, co máš udělat, aby ti šel vidět tvůj server s dynDNS, tak by ti snad něco poradil.

hodnocení

z antény vede rovnou ethernet,přes který se anténa i napájí, takže je zapojen do POE rozdvojky na vstup na napájení a pak na ethernet výstup, ktere se dá rovnou zapojit do pc, jenže já ho mám strčenej do 16ti portovýho switche a z něj jsou potom připojeny jednotlivá pc vč. serveru... Ná té adrese se mi zobrazuje nastavení antény prostě MikroTik přihlášení do systému...

ctenar*

Takže Mikrotik. To jsem se nikde nedočetl. To přeposílání se musí udělat v něm a to můžou udělat jen oni, kteří k němu mají heslo. Napiš jim, že chces zprovonit herní server přes dynDNS, jestli by ti nepomohli. Nepřijdou mi jako lidi, kteří by se snažili vnutit statickou IP. Nerad bych se mýlil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]