Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V outlooku se nechce odeslat email

Od: rotorod® odpovědí: 2 změna:

DObrý den

před asi týdnem jsem vytvářel otci z jeho schránky učet na outlooku, propojil jsem to ze serverem přez POP3. vše jelo. par dnu jelo vše OK, Najednou dnes mi volal že mu nejdou odeslat emaily. Má to v odeslané poště. pořád to tam čeká a neodešle. Zkusil sem si poslat na svuj, to se dalo do fronty v te odeslané poště a taky nic nepřišlo. Emaily mají 4 a 6MB. Včera odesílal podobné emaily a v pohodě mu to šlo. Najednou dneska ne.

Nevíte kde muže byt problém? proč to zlobí? zkusil jsem ty 2 emaily smazat z pošty k odeslani. Pak sme to napsali znova ale furt to samé. Jsou to 2 ruzni příjemci na ktere běžně emaily chodily v pohodě.

děkuji za připadnou radu

doplněno 13.05.15 18:09:

muže mit vliv na to velikost přílohy? i těch 4 a 6MB?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Outlook nepoužívám, ale když nejde odeslat pošta, kontroloval jsi nastavení serveru odchozí pošty? SMTP server, port, způsob autentizace? Prostě vše zkontroluj, jestli je, jak má být.

Víc těžko radit.

Osobně nemám problém odeslat i větší přílohy, takže tím to asi nebude.

ctenar*
hodnocení

0x

S tímhle nemá POP3 co dělat. Tohle je věcí SMTP. Ale když to předtím několik dní šlo, tak těžko radit. Snad jen zkontrolovat nastavení jestli je tak, jak poskytovatel SMTP serveru požaduje (hlavně nastavení šifrovaného spojení a přihlašovacích údajů). Třeba Seznam má informace na jejich stránce s Nápovědami.

doplněno 18.05.15 06:35:

Outlook (resp. přímo snad rovnou Windows) vytvářejí soubor stmp.log . Měl by ůdajně jít dohledat někdo přímo v menu Outlooku a tam je přesný popis toho, proč se nemůže program spojit s SMTP serverem. Podle těch hlášek tak mělo jít určit, kde je problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]