Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nevím jestli tady od někoho získám odpověď, ale přesto se zeptám.
Mám na pc instalovaný orig. Windows 8.1 a od té doby co jsem je nainstaloval na čistý nový HDD 500 GB, tak by to chtělo stále defragmentovat-optimalizovat jednotku pevného disku, na kterém je ten systém a i když ji dám optimalizovat, tak to jen na nějakou sekundu jak kdyby optimalizovalo a jakmile to dokončí, tak je tam znova těch 12 %.
Jednotku (C to optimalizuje normálně..třeba až je tam pár procent a i když píše že je to ještě OK, tak to dám optimalizovat a vše je ok, naběhne 0%.
Je těch 12% u systému normální, nebo to může dělat neplechu v pc?
Jestli někdo bude vědět co s tím, nebo bude mít to samé na pc a nebo to mám jen já..dejte mi prosím vědět. Díky moc.
zkusil jste i jiným programem nebo jen přes win?
např. piriform.com/...
Obecně se traduje, že "rezervováno systémem"nelze defragmentovat, ale můžete si vypnout automatickou optimalizaci.
Dobrý den, ta defragmentace HDD není povinná. Je to vhodné občas udělat, ale jestli nemáte s PC problém, tak to neřešte - neplechu to udělat nemůže. Zdravím!
P.S. Defragmentace má význam hlavně tam, kde dochází k většímu pohybu (přidávání nebo odebírání) dat na HDD. A to v tom rezervovaném prostoru zřejmě není.
doplněno 11.05.15 21:37:Nemáte zač.
Díky pánové, tak jsem si to asi nějak myslel, jen jsem se chtěl ujistit, že to nebude nic hrozného a mít nějaký viditelnější vliv na chod pc. A jak jsem psal, normálně sestava, kterou jsem si poskládal sám (tedy po doporučení jednotlivých komponent), jede vpořádku..jen tohle mi bylo trošku divné, u předchozích Win tohle nebylo. Ještě jednou díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.