Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zamrzání počítače

Od: tokain* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, koupil jsem dceři stolní počítač Acer Aspire XC-603, OS W8, po 2 měsících jí počítač občas "zamrzne", nebo zčerná obrazovka (já osobně si myslím, že je zavirovaný). Používá antivir Avast Free. Poradí někdo? Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, bylo by dobré vysledovat, kdy (při jaké činnosti) ten PC zatuhne. Většinou je to problém zaplněné paměti RAM nebo "nestíhá" grafika. Ve hrách to chce snížit nároky na to grafické zobrazení (detaily, vykreslování, efekty) a vypnout nepotřebné programy (na pozadí), Obecně - nespouštět dva antiviry zároveň, provádět údržbu PC (např. programem CCleaner), čistit si prohlížeč, zvolit si automatickou správu paměti RAM, mít dobře nastavený BIOS a ukládat si vlastní soubory mimo OS, resp. ne na disk C. Jinak si zkontrolujte i propojení mezi PC a monitorem. A také použijte ten antivir. Zdravím!

doplněno 11.05.15 09:18:

Nemáte zač. Zavirovaný PC asi nebude, ale tzv. nestíhá. Tak, uvolnit RAM a vyčistit prohlížeč (pokud tu hru hraje v prohlížeči).

tokain*
hodnocení

Díky, vyzkouším. Asi to bude ono, hraje nějakou strategickou hru na netu, takže to odpovídá.

hm, tak to je zajímavé, nicméně si nemyslím, že by to černání obrazovky způsobovalo přetěžovování té Intel HD Grafiky co je uvnitř, já si myslím, (nechci vás strašit) že by to mohla být nějaká hlubší závada, nemyslím si, že by to bylo přehříváním, jelikož je to stolní pc a tam se toto příliš často neděje, a navíc se po dvou měsících asi těžko ucpe prachem, ale mohla se projevit zvada vadného kusu jednoz komponent, třeba zlobí zdroj (některá pc při špatném napájení mají slabý a nestabilní výkon a někdy se i vypínají), ale klidně to může být i nějaká breberka v systému, bůh ví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]