Nejste přihlášen/a.
Poradite mě počítač hlasí Nobootable device--Please restart system?Co mám dělat?Notebook je ještě v záruce ale nechce se me tam jít hned reklamovat kdyby to byla nějakán blbost.Děkuji
Tak první otázka je, co jste s tím dělal, že to "najednou nejde" (předpokládám, že původně NB normálně systém načetl). Většinou se to "samo" nerozbije.
V BIOSu se nastavuje na kterém disku je "systém"..nejběžněji tedy na disku "C". U Vás v BIOSu (podle mne), je nastaveno, že NB má systém hledat na jiném disku, třeba na "D", externím HDD, USB flash..atd. Také se nastavuje pořadí jednotek, kde má NB systém "hledat". Můžete mít nastaveno např.DVD mechaniku..a v ní není DVD se systémem..a proto Vám to hlásí ono informaci.
Ale to se jen dohaduji..
Dobrý den, tato hláška znamená, že notebook nenašel žádné úložiště (v tomto případě disk), ze kterého by mohl načíst operační systém (ve vašem případě paravděpodobně windows). Je tedy dost možné, že vám odešel pevný disk (harddisk) a parvděpodobně ho bude nutné vyměnit. Často se mechanické závady diskudá poznat tak, že po zapnutí NB přiložte ucho k notebooku (vlevo nebo naparavo od touchpadu) a měl by jste slyšet jak se při zapnutím roztočí disk, potom pokud slyšíte pravidelné cvakání, je disk kaput...
Jelikož si nemyslím, že byjste někdy lezl do biosu, tak si myslím, že je disk vadný a ne špatně přenastavený...
Držim palce ať to dobře dopadne
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.