Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Internet od Vodafone - málo Mbit/s

Od: otasek odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

dnes jsem si koupil internet od Vodafone do domácnosti, takovou tu jejich krabičku, kterou si můžete zapojit doma, na chalupě atd. Bohužel O2 u nás dostah nemá a nic jiného mi nezbývá.

Jde mi o to, že uvádí rychlost 8mb, to je spíše asi reklamní tah, ale nějakých 5-6 Mbit/s jsem očekával. Nyní po zapojení už asi hodinu měřím 0,9-1,3 Mbit/s a download okolo 155kb. To mi přijde málo, myslíte, že je v háji signál? Na tom šmejdu svítí jedna až dvě čárky.

Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Měl jsem to samé, když jsem to zjišťoval,tak po několika dnech,několika hovorů s operátorem, a několika měření jejich techniků,teprve přiznali,že neomezený internet není až tak neomezený. Jestli máš přejetý data,tuším že tady se jedná o 20 giga,tak se to takhle nehorázně zpomalí,a to je pak na zbláznění :) . Naštěstí to bylo ješte v lůhtě kdy se dalo od smlouvy odstoupit,tak jsm jim to vrátil.

mot
hodnocení

3x
Asi mate slaby signal...dejte modem na jiny misto, k oknu, nekam do vyssiho patra pokud bydlite v domku...v administraci neukazuje uroven signalu? Jedete na 4g?
doplněno 08.05.15 11:06: 0,9-1,3 Mbit/s a download okolo 155kb.
Tomu mame rozumet jak?

hodnocení

3x

Záleži,akou sieťou je pokryté dané územie. 2G,3G alebo 4G,podľa výsledkou meraní by som typoval na 2G sieť.Neskúšali ste pevnú linku alebo či nieje mikrovlnové pokrytie od lokalného vysielateľa? poslednou možnosťou je satelitný internet,no je dosť drahý.

otasek
hodnocení

Děkuji Vám všem za odpověďi, jedno po druhém:

1.data přejeté nemám, internet mám zapojený první den.

2. zkoušel jsem více míst, když jsem to dal na okno, už jedu na 3Mb/s, ale asi to bude opravdu signálem.

3. Co si máte představit pod pojmem 09-1,3 Mb/s? Jedná se o měření rychlosti stahování přes nějaký měřič na internetu, například dsl.cz

4. Nic jiného tu nejde, O2 tu nemá dotaženou novou sít a jelo by to jen 2MB. Nikdo jiný místní nás neumí - bydlíme hodně bokem vesnice.

mot
Psal jste ze merite cca 1mbit a download 155kbit..tak to me trochu zmatlo.
Na www.gsmweb.cz v mape vysilacu si najdete nejblizsi, resp ten ktery asi muzete prijimat (muzete mit treba nejblizsi za kopcem) a dejte v byte modem co nejbliz k nemu.
Do nastaveni jste se dival, na jake technologii jedete?
otasek
A kde to v nastavení najdu?

kangaroo*
hodnocení

0x

Zkuste vyzkoušet ty 3G/4G zesilovače a pak se rozhodněte pro koupi, ale jestli máte FUP, tak se tím skoro nic neřeší.

pajavi
hodnocení

0x

ve 4G musí svítit modře to kolečko které signalizuje druh příjmu,ale pozor neomezený internet to fakt není jak se píše výše limit je 30Gb stažených dat a pak je po ptákách pouze tak na sčíhnutí mejlu ale nedej bože si něco zkusit ztáhnout,za ty prachy aby mi to jelo tak 4dny v pohodě je to dost

mot
Ale nekecejte, limit 30GB je na stahovani warezu, videa, yutube atd. Normalni web omezeny neni. Pro beznyho uzivatele naprosto dostacuje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]