Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký program na přehrání zvuku

Od: jarm® odpovědí: 5 změna:

Potřebuji ihned nahrát zvukový záznam z klasické zvukové kazety (MC?) do počítače. Představuji si to tak, že postavím přehrávač k počítači a budu nahrávat - jde to? Může být zhoršená kvalita zvuku. (nemám žádný káblík)

doplněno 07.05.15 17:39:

Představuji si něco jako počítačový záznamník na mluvené slovo

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

frkotou*
hodnocení

4x

Nejlepší by byl propojovací kabel 3,5 mm, přehrávač připojit do vstupu pc a nahrávat přes program Audacity.

hodnocení

mám starý kazeťák, tak-že žádné zbytečné zdířky tam nejsou

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, no, minimálně musíte mít k PC připojený mikrofón. Zvuk nahrajete asi mono a k němu všechny zvuky z místnosti i šum. Nebude to nic moc. Jak píše kolega, tak to je elegantní řešení - propojit přístroje a použít Audacity. Zdravím!

hm*
hodnocení

2x

Jde to. Zmíněné Audacity to zvládne, případně jiný program. Jen bych udělal nedřív pár pokusů s hlasitostí (kazeťáku i mikrofonu), abych zjistil nejlepší nastavení pro co nejlepší výsledek (čím hlasitější kazeťák, tím méně bude slyšet okolní šum, ale zas bude třeba více zkreslený zvuk apod.).

hodnocení

1x

No, ono to sice fungovat bude, ale "zhoršená kvalita" zvuku je slabé slovo. Já bych typnul, že to nebude k poslouchání.

doplněno 07.05.15 17:42:

"mám starý kazeťák, tak-že žádné zbytečné zdířky tam nejsou"

No to musíte mít hóódně starý kazeťák. Výstup na sluchátka měly kazeťáky snad už před 40 lety *smich*

doplněno 07.05.15 17:47:

Tak pokud spěcháte, jde Vám jen o mluvené slovo a na kvalitě Vám zas tak moc nezáleží, dá se to tak udělat. Rozumět tomu bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]