Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je to vůbec možné? - Životnost zdroje

Od: blechta® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den...

Měl bych takovou otázku, nebo se spíš jen něco dozvědět, a to sice, že tady na stole mám obyč neupravovaný zdroj Eurocase EC 350X (300W) Vnitřek je straší verze s HEC kondenzátory a vše je jak nové, i když je už 11 starej a po celou tu dobu běžel "naplno" a běží dodnes.

Bylo to u starších zdrojů Eurocase obvyklé?, takováhle dlouhá životnost? Nebo je tenhle kousek jen nějaká záhada?

Děkuji za vysvětlení, a prosím nebrte tuto otázku nějak důležitě, jen mně to zajímá, ale přežiji bez toho :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Asi tam nějaký čínský pracovník zapomněl namontovak ku*vítko :)

Vážně, proč by to nebylo možné? Asi je, když funguje...Zase záleží, jakou sestavu zdroj napájí.

hodnocení

No stejně jsem pro jistotu HEC kondíky na sekundáru vyměnil za směsici SANYO, Nichiconů, a Rubyconů... *smich* třeba bude bude lepší... Já upřímně nevím co s ním, ptozože se mi tu válí tři zdroje Tenhle,pak nějakej HP 250W s mohutnejma chladičema, ale má TEAPO kondenzátory, a ten poslední je Fortron 400W s ještě většíma a težšíma 1cm tlustejma chladičema ale vyteklejma 6800uF Teapo kondenzátory a nemám prachy koupit do něj nový Chemicony, nebo Panasoniky, protože jeden u farnellu stojí jeden panasonik přes 50,-... Hm...

dam®
hodnocení

0x

V případě, že dlouhodobě nevyužíváte 100% výkonu zdroje, tak se nepřehřívá , kondíky nemaj moc práce, nejsou zbytečné zkraty, pak vydrží opravdu hodně dlouho. Solidnost zacházení má něco do sebe.

hlucha*
hodnocení

0x

Ono je všeobecně chování zdrojů Eurocase nepředvídatelné, sám tu mám EC300X, kterej bude mít taky přes 10 let a je taktéž na pohled netknutej a funkční, ale se zvlněním to bude bída. Ovšem není to tak dávno co známému shořel EC ATX-450JSP, z počítače se zachránil pouze HDD a optika, ostatní shořelo. Nové Eurocase zdroje řady Eco jsou na tom o dost líp než ten plevel z minulosti, ale i tak bych si takový zdroj nekoupil.

hodnocení

:) Mno i když ty nové Eco obsahujou kondíky CapXon což je taky dost hrůůza... ale zase alespoň odstranili problém s tím, že +5V SB větev se sama čase odpálila a s ní i desku, vyřešili to tím, že původní vždycky šmejdský kodík nahradili rubyconem! Nikde jsem nic takovýho v produktu od partisu neviděl, kvalitní kond, to je fakt rarita... Jinak hlavní sekundární kondíky nehorázně šiděl furt... hm...

Jinak to HP je zase plný Teapo kondíků, a ty teapa jsou úplně všude, primár, sekundár, malý kondíky okolo tanzistorů a IC, no hrůza... Dneska narazit na kvalitní zdroj je fakt práce... Jedinej zdroj kterej se mi fakt zalíbil byl jeden z "dražších" černých seasoniců, měl myslím wattáž 350 nebo 400W, ale měl hlavně všude chemicony! Takže je to doce "držák", takže až ho někde někdy uvidím a budu mít prachy, tak si ho koupím...

hlucha*

Ono dneska je to většinou sázka do loterie, věřím tomu že do těch zdrojů číňan pere kondy co mu zrovna přijdou pod ruku - pak se má člověk spolehnout na recenze a zkušennosti ostatních, když to potom otevře a zblil by se. Můj pra-zdroj EC300X má vetšinu kondů HEC, včetně těch vstupních, což je bída.

Taky jsem zachránil spoustu zdrojů z OEM počítačů HP - většinou zn. Delta. Vyčištěné jsem je použil do jiných sestav známých a tak a spolehlivě už několik let fungují - byly plné rubyconů, nichicon a dalších japonských kondů.

Pěkné recenze zdrojů dělá behemot na diit.cz ;)

hodnocení

0x

Dva Eurocase (350W) mi odešly po dvou letech, teď mám nějaký Eurocase (ani nevím jaký výkon) staršího data výroby (byl vyřazen s firemním počítačem, dokonce tuším jako špatný) než byl ten první a mám ho už dobrých 5 let minimálně. Takže mu taky tak 10 i více může být, denně je v provozu a bez jakéhokoliv problému. Buď je dřív dělali líp, nebo prostě štěstí na kus.

hodnocení

A já blbec jsem jednu 300W OEM deltu jen tak dal...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]