Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc hučí a jede ale monitor ne

Od: cmucych odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

mám takový problém. Zapnu počítač normálně hučí, ale minitor nenabehne, zůstává černý. Zkusil jsem vyčistit celouou bednu od prachu, vytáhnout baterku a vyndat a zpátky nanandat RAM. Myš normálně svítí a všechny věttracky jedou. Počítač ze startu nepipa, nemá integrovaný reproduktor (asi). Ještě zkusím použít jiný monitor ale to bude asi konec mých nápadů... prosím o pomoc...

Předem děkuji! :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, co předcházelo tomuto stavu, resp. stalo se to náhle? Svítí na monitoru LEDka?

Svítí LEDka na bedně pro kontrolu HDD? Zkuste odpojit kabeláž od monitoru i PC a znovu ji dobře zapojit (případně zkusit jiný kabel mezi grafikou a monitorem). Podívejte se, jestli není grafická karta v bedně uvolněná nebo ji také vytáhněte a zasuňte (pokud není integrovaná). Zdravím!

doplněno 02.05.15 21:01:

No, mně takto po probuzení PC z režimu spánku odešel HDD - od té doby tuto funkci už nikdy nepoužívám. LEDkou jsem myslel to světélko, které by mělo svítit na čelním panelu na bedně - při aktivitě HDD problikává (HDD je také slyšet a jeho povrch je teplý).

doplněno 02.05.15 21:21:

Sáhněte si do té bedny, jestli je HDD teplý a je slyšet. Jinak bych zkusil (při vypnutém PC) rozpojit a opět spojit veškerou kabeláž v bedně - třeba je tam někde špatný kontakt.

cmucych
hodnocení

Počítač byl v režimu spánku, odběhl jsem ven a když jsem přišel byl vypnutý...

led kontrolka hdd myslíte červené blikající světlo? Nebo něco takového?

doplněno 02.05.15 21:04:

Červené světélko na bedně svítí jen na začátku, po 2 sekundách přestane...

stonek*
hodnocení

0x

Vyzkoušet jiný monitor je dobrý nápad. Přes jaké rozhraní ho máte připojený? Do MB nebo do grafiky? Zkuste pro diagnostiku RGB přímo v MB.

cmucych
hodnocení

Přez D-SUB a tuším že v mb.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Monitor v háji, nebo kabel v háji, nebo grafika v háji.

zkusit jiný monitor, pak kabel pokud máte a když to nebude ani tím ani druhým, tak je v háji grafika.

cmucych
hodnocení

Monitorem to neni, zítra zkusím kabel pak už nejspíš zbývá po ze grafika...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]