Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhý OS na disku,přes Virtual Box?

Od: zajda888® odpovědí: 2 změna:

Hezký den,

nevěděl jsem,jak zformulovat název otázky... :)

Jde mi o to,že na ntb potřebuju mít jeden program,který ale funguje jen s WinXP. Je to SW pro bezdrátový adaptér,silnější wifi anténu,takže přitom pak budu brouzdat netem.

Nyní je na ntb Win 8.1 a disk je rozdělen na OS a data.

Jakým způsobem nahrát XP jako druhý OS vím,jen netuším,jak to provést,abych je měl zcela odděleny od Win 8.1 i od dat.

Tedy aby se nestalo,že když už nevychází záplaty,aby se mi dostala z netu nějaká havěť i do osmiček či na data.

Pokud to nějak lze,poprosím i o odkaz k instalaci.

Snad jsem to vyjádřil jakžtakž... :)

Pěkný večer

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

9cisucaf
hodnocení

2x

Určitě přes virtuální operační systém. A to třeba přes ten Virtual Box.

Ty WIN XP, které pod ním pojedou, nebudou moci přistoupit nikam jinam, než na svůj disk. (virtuální) Teda pokud jim nedovolíš přístup jinam. Absolutně bezpečné.

hodnocení

0x

bych to asi udělal tak, že bych si rozdělil disk a systém nainstaloval na každý disk zvlášť...

Potíž je v otravném určování systému při spuštění PC a v ovladačích nového HW na starém OS...

Ale nejjistější varianta jistě bude koupit si starý PC s XP (dá se sehnat za pár stovek).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]