PC nelze spustit!

Od: Datum: 30.04.15 16:46 odpovědí: 9 změna: 30.04.15 19:43

Dobrý den,
Přendaval jsem komponenty ze staré skříně (nedostatečné chlazení) do nové. Vše jsem zapojil tak, jak bylo před tím. Ale ejhle. Po spuštění (tlačítkem na bedně, nebo přímo na motherboard - výsledek stejný) se pouze roztočí ventilátory, začne chroupat Harddisk (myslím normální nabíhání harddisku, ne nějaké neobvyklé zvuky), jenže monitor je černý, nic víc se neděje, nenaběhne dokonce ani myš, a dříve když jsem PC spustil, problikly mi Ledky na klávesnici a teď taky nic, prostě cokoliv připojím nereaguje. Pokusy typu vysunout/zasunout jsem už vyzkoušel. Teď vážně nevím co dál. Pravděpodobně něco odešlo, ale co? Nemám druhý PC (myslím tim kompatibilní), kde bych mohl zaměňovat jeden díl za druhý a tím testovat která komponenta odešla do věčných lovišť. Ještě jednou popíši co se děje při startu:
Zapnu PC - rozběhnou se ventilátory a začne číst harddisk - harddisk po 10 vteřinách přechází do klidového režimu a jen se točí plotny - to jest celé. Jak už jsem psal, monitor vůbec nereaguje a klávesnice a myš taky ne. Pokud kabel odpojím od grafické karty, tak monitor začne házet chybu : ztráta signálu, dokud znovu kabel nepřipojím. Před rozložením vše normálně fungovalo, něco jsem musel podělat, ale jak? A co? Už mi došly nápady. Můj osobní typ je buď motherboard, nebo procesor... Ale ještě jsem se s tím nesetkal, prosím poraďte...
Děkuji


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 30.04.15 16:56

V první fázi bych zkusil nahodit samotnou desku s procesorem a případně grafikou, pokud není integrovaná.

Přídavné napájení je zapojené?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tany22354
Datum: 30.04.15 17:09

Grafika integrovaná není, přídavné napájení je zapojené a ověřené (2x). Výsledek sputění samotné desky s procesorem a grafikou je stejný, jako když spustím jen desku s procesorem,,,,, Problém je, že mám zastaralý socket 775, jenže dnes se těžko nahradí, protože "dnešní špička na socket 775" nedosahuje ani z daleka výkonů, které mám nyní. Takže koupí nového motherboard po 5 letech si paradoxně pohorším... a procesor už ani neseženu...

Od: jmlc®
Datum: 30.04.15 17:15
avatar

já mám podezření na chybné zapojení základové desky od zdroje - bývá tam více káblíků, které můžete různě zapojit.. stačí přehodit dva a můžete i odpálit desku...

Zkuste napsat přímo typ desky - všechna čísla z ní - zkusíme pohledat to správné

doplněno 30.04.15 18:58:

zkuste se tímto prolouskat... http://www.manualslib.com/man…Wifi-Ap-N.html?page=44#manual

zapojení konektorů na základovou desku...

doplněno 30.04.15 19:44:

to víte - skládat PC jen tak, když nemáte kameru a nevidíme vám pod ruce... to je těžké... je to prostě o pokus/omyl...

Jen trochu nechápu, jak je možné, že vám něco fungovalo - jen jste předělal do druhé bedny - a ony přestaly RAM fungovat...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tany22354
Datum: 30.04.15 17:29

No káblíky do motherboardu jsou jen dva, jeden hlavní 24 pin + jeden pro napájení procesoru 4 pin, to si člověk těžko splete...

Motherboard:

ASUS P5Q3 Deluxe WiFi-AP @n

(FSB 1600, DDR3 1600)

Procesor:
Intel Core 2 Quad Q9550

12M Cache, 2.83 GHz

Grafická karta:
ATI Radeon HD 4870 X2

2GB

Datum: 30.04.15 17:58

Pro jistotu se zeptám - zkoušel jste nahodit bez pamětí, mechanik a veškeré kabeláže (pouze kablík k vypínači).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: tany22354
Datum: 30.04.15 18:54

Ano, měl jsem zapojený pouze zdroj v zásuvce (samozřejmé), Ze zdroje napájení do motherboardu + přídavné pro procesor. A osazený procesor s chladičem (resp. ventilátor zapojený do MB). Pouze Zdroj, MB, CPU, větrák pro CPU, nic víc...

Od: tany22354
Datum: 30.04.15 19:16

Napadá mě už jedině procesor. Ten nedá instrukce a Motherboard je sice pod nepětím ale nic nedělá...Co myslíte?

Od: tany22354
Datum: 30.04.15 19:41

Tak pánové, mám překvapení, ne ubírat komponenty a zjišťovat která je vadná, ale přidávat. Podařilo se mi sehnat jiné RAM a PC úplně normálně naběhl, Bylo to tedy v RAM...

Od: ben®
Datum: 30.04.15 19:43
avatar

Dobrý den, zkuste ještě jednu věc - vytáhněte veškerou kabeláž a projděte si drátek po drátku v konektorech Molex. Pokud jsou od původního zdroje, resp. jsou nové, tak se také stane, že u nějakého drátku nemusí být dobrý kontakt. Já jsem to kdysi řešil tak, že jsem každou tu dělenou "trubičku" šroubovákem trochu přihnul, tím se drátek v konektoru zpevnil a ten šel potom těsněji do protikusu. Možná máte tento problém v el. kontaktech. Zdravím!

P.S. Když tu kabeláž vytahujete, tak netahejte za drátky, ale vždy za konektor.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.