Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potřebuji pomoci při instalaci wifi routeru. Dělám vše jak je popsané v příručce, ale bohužel nic nefunguje. Kabel od modemu jsem zapojila do routeru, router spojila dalším kabelem s počíačem, přesně jak je na obrázkách v příručce. Teď mám zadat do internetového prohlížeče adresu, která by mi měla spustit instalačního průvodce. Ať píšu jak píšu, pokaždé mi to napíše "Webová stránka není dostupná". Jsem už z toho zoufalá, všechno jsem kontrolovala snad stokrát. Co dělám špatně? V příručce ještě píšou "Umístěte směrovač poblíž modemu a počítače, který je již připojen k internetu". Není tedy chyba v tom, že z PC vypojím ten kabel od modemu a je tedy PC bez internetu? Jinak to ale asi udělat nejde, když píšou v příručce, že to mám udělat :D Díky
Takové informace jsou k ničemu. Žádný typ modemu, routeru. Pokud třeba modem Zyxel ten má myslím na internet určené krajní konektory. Takže z krajního konektoru do konektoru WAN u routeru. Ten WAN je jen jeden. U routru nejlépe nejdřív udělat tovární nastavení. Jehlou zmáčknu resetovací čudlík, držím, připojím napětí a asi 10 vteřin čekám až se diody rozblikají. Pak mohu pustit. PC propojit do routeru kabelem do konektoru LAN. To jsou ty 4 stejné. Do prohlížeče zadám adresu z návodu. Nejspíš 192.168.1.1 ,192.168.0.1,192.168.2.1,10.0.0.138
Login a heslo bývá admin , nebo taky nic. Při problémech zkusit vypnout Firewall
Pokud se povede tak nastavím router. Zapnu WiFi pokud není zapnuté a nastavím heslo.
Jaký typ, byla zadaná IP adresa udaná v manuálu, byl router vyresetovan. Fakt nechci ztrácet čas s někým kdo nedovede problém ani popsat
Typ routeru DIR-605L, IP adresa http://192.168.0.1/, router jsem resetovla. Já se na tohlto neptám denně, takže vím jaké informace musím napsat! Problém jsem popisovala - vše mám zapojené správně, ale když zadáívám adresu, tak mi to pokaždé napíše, že webová stránka je nedostupná. Takže informace, že tam mám dát tu adresu je pro mě zybtečná, to vím.
Ale já nevím co víš. Pochopila. Takže rekapitulace. Vyresetovaný router je propojen s PC UTP kabelem a v routeru je připojen do LAN což jsou ty 4 stejné. Připojeno napájení, nějaká dioda svítí. Je vypnutý firewall. Do prohlížeče zadaná IP adresa uvedená v manuálu a ono to furt nejde.
Nevím jaký je prohlížeč, ale kdysi byl problém s Explorerem a šlo to v Opeře.
Router pro toto nastavení nemusí být propojen s modemem.
doplněno 30.04.15 01:15:IP adresa dle manuálu, login admin a heslo ponechat prázdné. To platí po resetu
doplněno 30.04.15 01:20:A není náhodou v PC nastavena pevná IP adresa. Musí být povolen DHCP
Super! To bylo ono! Byla tam nastavená pevná IP adresa O tomhle v návodu nic nepsali :D Díky moc za rady a příště bych prosila méně arogance
Nashle
Jaká arogance. Pro příště informace musí být vypovídající. Nikdo si nemůže domýšlet. Ten router neznám. Někde ve Wireless bude asi zapnutí WiFi pokud není zapnuté. Enable zaškrtnout. V Security zvolit WPA 2 Personal ka zadat Password. Pak ještě v Tools Password změnit administraci, to jest zadat nový login a heslo
A pokud byl PC před tím připojen přímo k internetu a provider se chrání přes Mac adresu, tak bude třeba zvolit Mac Clone a router naklonovat na Mac adresu PC
Dobrý den, vše ponecháte spojené kabeláží (připojené a zapnuté) a potom budete zadávat tu adresu zcela přesně do prohlížeče - heslo a jméno bude asi admin. Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.