Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat dostal jsem teď nečekaně tablet, a vlastním chytrý telefon, tak jsem se rozhodl, že si pořídím wifi do bytu mám PC internet připojený normálně kabelem, ale dozveděl jsem se, že to jde i přes USB
akorát se chci zeptat jestli to stačí připoji pře USB do PC který má ten internet vedený kabelem jak jsem nahoře psal nebo a ta věcička bude poskytovat wifi, nebo jestli je potřeba router předem děkuji za odpověď
Klepal V.
Když chcete mít domácí bezdrátovou síť (Wi-Fi), tak ten sognál ze zásuvky musíte přivést do routeru s Wi-Fi, z kterého pak můžete jít 4 x drátem k nějakým PC a nebo bezdrátově k dalším PC , telefonům nebo notebookům. Pozor jen, aby ten router, co koupíte byl kompatibilní s dodávaným signálem Internetového připojení. Jiný router je pro telefonní přípojku (ADSL) a jiný pro kabel (např. UPC). Pro signál UPC si např. musíte koupit router přímo od UPC, jinde ho neseženete !
Jak mi pán nahoře radil kontaktoval jsem svého poskytovatele a ten mi nasal přímo tip, který oni sami dodávají když chce někdo udělat doma WiFi, takže si myslim, že je to bombička
Dobrý den, tak, vidíte, že jsem Vám dobře poradil - kontaktovat poskytovatele a řešit to přímo tam. Budete mít jistotu, že máte to správné zařízení. Vy sice nemáte UPC, ale ten Starnet, ale princip je stejný. Tak, snad to rozchodíte a "wifina" bude fungovat. Zdravím!
Při koupi routeru si dávejte pozor na recenze... jsou sice malé, levné, ale přes zeď nebo dveře už se signál nedostane. Koupil jsem také jednou levný router a jeho signál končil v dané místnosti - přes 15cm zdi už se dostalo jen 10% nestabilního signálu.
Dobry den, je nekolik reseni, ale levne a funkcni reseni je koupe routeru s WIFI. Napiste nam, jaky router ted pouzivate, jaky mate typ pripojeni k internetu (ADSL, KABEL). Dale jak daleko je potreba mit signal od routeru a popripadne, dke je router umistneny. idealne stred domu / bytu
ja router nemam žádný, mám v pokoji akorát přípojku na internet a z té mi vede kabel do pčítače, mě šlo jen o to že když si koupím to USB a strčím do počítače tak který je přpojený k internetu mohlo šířit po bytě wifi signál, signál není tak důležitý prakticky jde jen o to abych se mohl připojit na wifi třeba v noci na tabletu, takže dosah signálu stačí max 2 m od počítače k posteli
Dobrý den, když si v tom tabletu zadáte vyhledání dostupných "wifin", tak tam není žádná bez hesla a free? Zdravím!
doplněno 28.04.15 18:09:Takže, ten současný internet je kabelovka? Kdo ho poskytuje? Neposkytuje tam také i "wifinu", o které nevíte?
doplněno 28.04.15 19:40:Srozumitelné to je - ale nerozumím tomu, protože mám ADSL a připojený kabel na "krabičku" pevné linky, potom vlastní router a kabel do PC. Ten můj router zároveň vysílá moji "wifinu".
A já nyní nevím, jak Vy připojíte router na tu Vaši "krabičku" - zkuste kontaktovat toho Vašeho poskytovatele pro jasnou informaci, jak se to u nich řeší a jestli potřebujete od nich jinou službu a nějaký přístroj.
doplněno 28.04.15 20:59:Jak jsem psal - zeptal bych se svého poskytovatele (nebo prohledal jeho stránky na internetu), abych si nekoupil zařízení, které tam potom nepůjde. Zde je citace z toho Vašeho odkazu a z toho pochopíte, že to nebyl dobrý nápad: "Bez zbytečných kabelů se tak můžete bezdrátově připojit na vaši domácí, již fungující Wi-Fi síť." A Vy doma nemáte již fungující "wifinu". Tu Vám tam musí nějaké zařízení začít vysílat (viz rada od poskytovatele).
Takhle to řeknu my máme, internent vedený kabelem to zanmená že mám v pokoji, ve zdi přípojku na internet a kabel mi vede přes pokoj do PC už jsem to tady psal, poskytovatele máme starnet, jelikož jsme se stěhovali do tohoto bytu tak jsme potřebovali aby nám to udělali v tomto bytě, žádný společný poskytovatel, tady není každý nájemník má jíného poskytovatele, takže opravdu v našem paneláku nemúže být volná wifi doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně
takhle, pokud vím existuje že sy koupíte router, a kabel který vede ze zdi do PC tam zůstane (v PC) a takovou rozdvojkou jeden kabel strčí do routeru a ten druhý zůstane v PC jen jsem myslel, že tou malou věcičkou si ulehčím práci, že si nemusím kupovat router.
toto je přípojka ve zdi, kudy vede kabel přes místnost do PC
Vždyť ten adaptér má úplně jinou funkci. Umožní že PC nemusí být připojeno kabelem, ale je připojeno přes WiFi, kkteré musí být. A jeho cena je srovnatelná s levnějším routerem.
Praci si tim nezjednodusite. Budete potrebovat minimalne switch + wifi adapter. Je lepsi koupit rovnou router se 4 lan porty a wifi. WAN si to nacte automaticky pres DHCP a VAM to na LAN portu da take IP automaticky, takze zadne velke nastavovani. Ikdyz by jsem doporucil zmenit hesla a zabespecit wifi cast.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.