Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Nemohu spustit starší hru na zbrusu novém laptopu (Win 8.1. Nvidia 350.52). Zkusil jsem všechno: Aktualizovat ovladače, nový DirectX, rozlišení, režim kompatibility...nic. Při pokusu o spuštění se asi desetkrát přepne prázdný rám a základní obrazovka, pak se objeví hláška "Allegro error: Can not set video mode."Přitom na rok starém laptopu (také Win 8.1, podobná karta) hra jede bez problémů. Už to vzdávám a uvítám jak radu ověřeného postupu, tak případný tip na co nejpodobnější novější hru (nikoliv jakýkoliv had či worm), se kterou by takové problémy nebyly. Děkuji. ![]()
2x
Pro hry na starší Windows jsou tu programy vytvářející virtuální počítače- Například VirtualBox ; Microsoft Virtual PC či VMware Workstation, do kterých se nainstaluje požadovaný OS.
A ještě tak okrajem, aktualizace ovladačů pro starší hry spíše škodí ![]()
mikihans: Ale podobná karta není stejná. A zvlášť už jen ten rozdíl v ovladačích to může dělat.
Já taky měla u starších problémy s ovladači 347.88 a když jsem dala downgrade na 347.09 tak to jelo zase v pořádku.
Takže pokud možno, zkusila bych jako první použít nějakou starší verzi ovladačů, viruální OS je už jen záložní řešení.
2x
doplněno 26.04.15 12:04: Zkusil jste i v nastavení kompatibility vybrat režim VGA, nebo tak nějak to tam je? (Možná režim 256 barev)
0x
Je hodně programů (starších), které na WIN8 nikdy nepojedou... kompatibilita se dá spustit jen u některých. Prostě vám nezbude než si za 500 koupit starý PC s WINXP, které bude jen pro tuto hru...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.